Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigle veće količine cjepiva

U Međimurje se dolaze cijepiti i Zagrepčani, AstraZenece ima i za one bez poziva

Organizirano cijepljenje prosvjetnih djelatnika iz svih srednjih škola na području Šibenika
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
06.05.2021.
u 14:33

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Tomislav Novinščak istaknuo je da ni jedan zdravstveni djelatnik trenutno nije pozitivan na SARS-CoV-2, što je, dodao je, rezultat velike procijepljenosti

U Međimurskoj županiji odrađena je jučer 14. velika akcija cijepljenja tijekom koje je cijepljeno 1912 osoba, dok je danas planirano cijepljenje 1428 osoba. Ukupno je do sad utrošeno 17.584 doze, a cijepilo se 25,2 posto stanovništva starije od 16 godina.

Kako su u Međimurje stigle veće količine cjepiva, sutra će se u suterenu Županijske bolnice Čakovec moći cijepiti AstraZenecom svi zainteresirani građani bez prethodne najave, i to od 9 do 13 sati. Također, cijepljenje će biti moguće svakog radnog dana u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije od 9 do 13 sati cjepivom AstraZenece, kao i od 18 sati na punktovima na kojima se cijepi.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Tomislav Novinščak istaknuo je da ni jedan zdravstveni djelatnik trenutno nije pozitivan na SARS-CoV-2, što je, dodao je, rezultat velike procijepljenosti.

- Međimurska županija u samom je vrhu po procijepljenosti građana. Cijepljeno je oko 25 posto građana starijih od 16 godina, a kod nas se dolaze cijepiti i iz susjednih županija i grada Zagreba. Cjepiva će biti dovoljno, stoga pozivamo građane da budu strpljivi i da, ako još nisu, predaju zahtjev za cijepljenje putem platforme Doma zdravlja Čakovec. Međimurje je zaista primjer kako se proces cijepljenja mora odvijati, od pravovremene organizacije, uključenosti i suradnje cijelog zdravstvenog sustava, do odgovornih građana - rekla je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal.

Video: U Virovitici prvo hrvatsko drive-in cijepljenje

Komentara 1

Avatar Mali Berica
Mali Berica
17:24 06.05.2021.

Kakva je to raspodjela cjepiva kad se Zagrepčani odlaze cijepiti u Međimurje?! Pa valjda najviše cjepiva mora imati Zagreb, zatim Split, pa Rijeka i Osijek. Meni stvarno ništa više nije jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije