Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJETIO IH ŽUPAN

U kolektivnom smještaju u varaždinskom kraju 170 raseljenih Ukrajinaca

Foto: Varaždinska županija
1/3
26.08.2022.
u 13:08

Ono što vi sada prolazite, to smo mi prolazili 1991. godine. Osobno sam bio uključen u obranu svoje domovine i znam koliko je teško na ratištu, kazao je Stričak

Prema podacima Područnog ureda civilne zaštite Varaždin, u kolektivnom smještaju trenutno je smješteno 170 raseljenih osoba iz Ukrajine - 89 u hotelu Turist i 81 u Domu 2 u Varaždinskim Toplicama. 

Povodom Dana neovisnosti Ukrajine, ali i šest mjeseci kako je Rusija započela invaziju na tu zemlju, a prve osobe u bijegu pred ratnim razaranjima pronašle smještaj u Varaždinskoj županiji, posjetio ih je župan Anđelko Stričak.

 - Ono što vi sada prolazite, to smo mi prolazili 1991. godine. Osobno sam bio uključen u obranu svoje domovine i znam koliko je teško na ratištu, na prvoj liniji, koliko je teško kada ti pogine suborac ili je ranjen. Međutim, tek kasnije shvatio sam koliko je teška neizvjesnost tvojih bližnjih doma kada ne znaju gdje si i što se s tobom događa. Stoga vjerujem da vam nije lako, posebice što nitko ne zna koliko će taj nesretni rat u Ukrajini trajati i koliko će još žrtava odnijeti, domova razrušiti. Međutim, mi smo ovdje da vam pomognemo i da vam izađemo u susret, kako bi vaš boravak u Varaždinu i Varaždinskoj županiji bio što spokojniji i sigurniji – rekao je Stričak. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije