Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
devastacija obale

U Istri ukrali kamen sa stopama dinosaura starima 95 mil. godina!

dinosaur,stope, (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/7
04.05.2012.
u 09:57

Osim što je dio obale time devastiran (vidljivi su tragovi prolaska teške mehanizacije). Riječ je o kaznenom djelu.

Kamena ploča s otiscima stopa dinosaura teropoda, zvanog i "zvjerska stopala", koji je živio prije stotinjak milijuna godina, nestala je s plaže usred mjesta Lovrečica pokraj Umaga, javlja Glas Istre.

To je jedan od 15-ak lokaliteta u Istri gdje su pronađeni tragovi života dinosaura. Nestanak je sredinom ožujka sasvim slučajno otkrio Umažanin Alen Hlaj, član Speleološkog društva Buje.

Osim što je dio obale time devastiran (vidljivi su tragovi prolaska teške mehanizacije), riječ je i o kaznenom djelu za koje će počinitelji, budu li otkriveni, biti kažnjeni novčanom kaznom koja za fizičke osobe doseže 30.000, a za pravne 250.000 kuna, podsjeća list.

– U nekoliko sati uništeno je nešto što je priroda čuvala 95 milijuna godina. Ostalo je još nekoliko otisaka stopa na susjednim kamenim gromadama, ali manje su vidljive – objasnio je Hlaj.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Ključne riječi

Komentara 22

CC
Chicago Chicago
11:13 04.05.2012.

Kako su samo narod pokvalili.

LA
Lavica7
11:14 04.05.2012.

Da li smo mi stvarno proklet i kradljiv narod? I kakve su ovo smijesne kazne?

DI
duncan_idaho
11:08 04.05.2012.

Prokleta zemlja i prokleti ljudi. Sve što je zajedničko, javno, društveno treba uništit i pokrast samo ako netko može na tome zaradit koju kunu. Nismo zaslužili drugačije nego da kao narod izumremo jer društvo može uspijeti samo kao cijelina, ako svi pojedinci imaju zajednički cilj i dijele zajedničke vrijednosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije