Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

U Hrvatskoj s osam regija najmanja bi bila dubrovačka, a regija Zagreb najveća

Naslovnica 21.11.2015.
Foto: VL
21.11.2015.
u 00:05

Regije bi mogle biti Dalmacija, Istra, Slavonija, Dubrovnik, Zagreb, Hrvatsko primorje i Lika, Središnja Hrvatska i Sjeverna Hrvatska

Smanjenje broja županija jedan je od glavnih zahtjeva Mosta u pregovorima sa SDP-ovom i HDZ-ovom koalicijom. Iz dosadašnjih pregovora u javnost je iscurilo da se Most zalaže da se sadašnji broj od 20 županija plus Zagreb smanji na najviše osam regija.

One bi se odredile prema dva modela – povijesne regije ili regije s najmanje 500.000 stanovnika. Doduše nakon razgovora s HDZ-om predstavnici Mosta kazali su da je smanjenje broja županija i dalje jedan od njihovih glavnih zahtjeva, no da će struka odlučiti o njihovu broju i da je stoga moguće da ih i dalje bude 21. No ako prođe ideja o najviše osam regija i da se pri tome one odrede po povijesnom modelu, onda bi te regije mogle biti Istra, Dalmacija, Slavonija, Dubrovnik, Hrvatsko primorje s Likom, Središnja Hrvatska, Sjeverna Hrvatska te Zagreb.

Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz tiskanog izdanja Večernjeg lista izdvajamo i ove teme:

>>Guverner Vujčić odgovorio Lalovcu: Nove dugove stvorio je vaš zakon o konverziji 'švicarca', a ne banke

>>Nepismeni - Hrvatski osnovci rijetki u Europi bez informatike

>>Razoružanje - Zbog terorizma EK traži strože uvjete za držanje oružja

>>U prilogu Obzor pročitajte intervju s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom i priču o 10 godina vlasti njemačke kancelarke Angele Merkel

Na kioscima potražite i magazin Slano&slatko za samo 5 kn uz Večernji list

Foto: VLm

Komentara 99

UI
uvijek i sve
21:41 20.11.2015.

U svim županijskim uredima radi 1900 ljudi. Na HRT-u, na kojemu ne možemo pogledati ni nacionalnu ligu, a evo ni reprezentaciju, zaposleno je 3300 djelatnika plus 3700 vanjskih suradnika. Dakle, političari se opet bave banalnostima.

BR
Brontops
21:39 20.11.2015.

Je'l opet idu guske u maglu!?

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:29 20.11.2015.

Mi smo kronično bolesna nacija, a virus su poslali političari odavno,...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije