Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZVALI IH NA RAZGOVOR

U Horvatovoj kući za vrijeme pretresa bili i radnici Tehnixa

Uhićen  Đuro Horvat, predsjednik Uprave Tehnixa iz Donjeg Kraljevca
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
04.04.2023.
u 15:03

Nakon pretresa, oko 13,30 sati, Đuro Horvat je odvezen u policijskom vozilu. Osim policajaca pred njegovu kuću stiglo je i vozilo Hitne pomoći koje je se nakon nekog vremena udaljilo

Po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u utorak popodne trajao je obiteljske kuće Đure Horvata, vlasnika tvrtke Tehnix u međimurskom Donjem Kraljevcu, a pretresi i uhićenja zbog zlouporaba na štetu Kohezijskog fonda EU odvijali su se i u Rijeci.

Osim policajaca, u krugu obiteljske kuće viđen je i Horvatov odvjetnik te zaposlenici tvrtke Tehnix, koji su nakon nekog vremena napustili kuću. Na novinarsko pitanje što su radili u kući, kratko su odgovorili da su "obavljali poslove ličenja".

Osim obiteljske kuće, obavljen je i pretres vozila parkiranog na dvorištu, a neslužbeno se doznaje da su u kuću, kao svjedoci pretresa, bila pozvana dvojica radnika. Nakon pretresa, oko 13,30 sati, Horvat je odvezen u policijskom vozilu. Osim policajaca pred njegovu kuću stiglo je i vozilo Hitne pomoći koje je se nakon nekog vremena udaljilo te nema službenih informacija zašto su medicinari reagirali.

Inače, tvrtka Tehnix bila je izvođači radova u okviru projekta izgradnje postrojenja za sortiranje prikupljenog otpada u Mihačevoj Dragi. EPPO je ranije izvijestio da je u suradnji s policijom od jutra uhićeno pet osoba u Međimurju i Rijeci, uz provjeru međimurske tvrtke. Pritom se provjeravaju sumnje da su osumnjičeni počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz postupke javne nabave u okviru projekta izgradnje postrojenja u Mihačevoj Dragi.

>> VIDEO Tko je Đuro Horvat? Europski tužitelji ga sumnjiče zbog malverzacija

Ključne riječi

Komentara 9

KN
Knez
15:37 04.04.2023.

Što bi to bio pretres? Hrvatskim jezikom, a i prema Zakonu o kaznenom postupku, ispravno bi bilo PRETRAGA, jer se nešto pretražuje.

Avatar Svračak
Svračak
16:30 04.04.2023.

Po nečijem nalogu firmu treba uništiti a oko 550 radnika na cestu. I onda se pitamo zašto nas je svaki dan sve manje.

Avatar Jopa
Jopa
20:22 04.04.2023.

U priči sa zbrinjavanjem otpada u cijelom svijetu glavnu riječ vode sumnjivi tipovi povezani sa politikom. Ovaj lik iz tehnixa je očito smetao pa mu se smješta po svemu sudeći..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije