Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGOĐEN PROJEKTILOM

U Gazi ubijen snimatelj: 'Ostavljen je da krvari na smrt, izraelske snage su spriječile da spasioci dođu do njega'

Smoke rises over Gaza, as seen from southern Israel
ATHIT PERAWONGMETHA/REUTERS
15.12.2023.
u 22:08

Novinari su izvještavali iz grada na jugu Gaze koji je posljednjih dana u središtu izraelske kopnene ofenzive.

Snimatelj katarske televizije Al Jazeera ubijen je u petak na jugu Pojasa Gaze, rekao je glasnogovornik televizije.

Snimatelj Samer Abu Daqqa i njegov kolega ozlijeđeni su dok su izvještavali o bombardiranju škole, objavila je Al Jazeera ranije u priopćenju. Spasilačke ekipe nisu mogle doprijeti do Abu Daqqe kako bi mu bila pružena medicinska skrb. - Spasioci su samo uspjeli pronaći tijelo snimatelja Samera Abu Daqqe - rekao je glasnogovornik televizije.

Al Jazeera je rekla da su novinari pogođeni projektilom koji je lansirala bespilotna letjelica u gradu Khan Younis na jugu Gaze. - Nakon ranjavanja, Samer je ostavljen da krvari na smrt više od pet sati, jer su izraelske snage spriječile kola hitne pomoći i spasioce da dođu do njega, uskraćujući mu prijeko potrebnu žurnu pomoć - navodi se u priopćenju Al Jazeere.

Novinari su izvještavali iz grada na jugu Gaze koji je posljednjih dana u središtu izraelske kopnene ofenzive. Al Jazeerin glavni dopisnik Wael al-Dahdouh ozlijeđen je u ruku u napadu, ali je uspio stići do obližnje bolnice, navodi Al Jazeera.

VEZANI ČLANCI:

Dahdouh, dopisnik iz Gaze, posebno je poznat gledateljima diljem Bliskog istoka nakon što je prošlog mjeseca tijekom emotivnog prijenosa uživo saznao da su njegova supruga, sin, kći i unuk ubijeni u, kako je mreža rekla, izraelskom zračnom napadu.

U dva mjeseca rata u Gazi ubijena su najmanje 64 novinara i medijska djelatnika, priopćio je u petak Odbor za zaštitu novinara (CPJ). CPJ je pozvao međunarodne vlasti da "provedu neovisnu istragu o napadu kako bi počinitelji odgovarali".

Upitan o ubojstvu Samera Abu Daqqe, glasnogovornik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je novinarima: "Još uvijek nemamo naznaka da Izraelci namjerno napadaju novinare koji prate ovaj rat." 

VIDEO Izraelci zatočili Palestince i skinuli ih u donje rublje

Komentara 11

DU
Deleted user
00:58 16.12.2023.

nemoguce, pa nisu to rusi

XY
XYZ52
04:14 16.12.2023.

homofobic, sitni klaune. Sto kazes o ovome, iz gornjeg dopisa: "U dva mjeseca rata u Gazi ubijena su najmanje 64 novinara i medijska djelatnika, priopćio je u petak Odbor za zaštitu novinara (CPJ)." Svi su oni bili Hamasovi spijuni, zarar ne? Hamas ce nestati sam po sebi kada nestane izraelskog fasizma u tretiranju Palestinaca, te kada Palestincii dobiju pravo na zivot i svoju domovinu. Tada Hamas nece imati razloga i mogucnosti da uopce postoji jer nece imati niciju podrsku.

Avatar raco
raco
23:10 15.12.2023.

Uostalom smatram da Kartagu treba....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije