Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

U eurozoni opet drama do zadnje sekunde

cipar,ciparska zastava
Reuters/PIXSELL
25.03.2013.
u 20:16

Nameće se pitanje zašto se svima prihvatljivo rješenje nije ranije predložilo?

Može li se u Europskoj uniji i eurozoni išta riješiti prije “5 do 12”? Očito ne može. “Grčka je spašena u posljednjoj sekundi”, “Spas Cipra u zadnjim sekundama”... naslovi su kojima su najrelevantniji svjetski mediji popratili epilog dviju posljednjih drama u eurozoni. Nameće se pitanje zašto se svima prihvatljivo rješenje nije ranije predložilo? Svima je od početka bilo jasno da revolucionarna ideja da bi posrnulu državu i banke trebali spašavati mali štediše nema nikakvu šansu. Metodu konfiskacije privatne imovine do savršenstva je doveo bivši Sovjetski Savez, a neki kritičari Europsku uniju već dulje uspoređuju s tom propalom tvorevinom. Zašto se opet s građanima igralo do posljednjeg časa? Odgovor je jednostavan – očito je da se u Europskoj uniji ne radi o financijskoj, a još manje o ekonomskoj krizi. Radi se o političkoj i krizi povjerenja u EU koja je već debelim zidom podijeljena na bogati sjever i siromašni jug.

>> Cipar spašen, a Medvedev poručio: Ovo je otimačina!

>> "Zaboravimo Cipar, zbog Slovenije se trebamo zabrinuti"

Ključne riječi

Komentara 4

BA
bandido
21:11 25.03.2013.

I kolki je zapravo utjecaj na svjetsku ekonomiju tog malog pol otoka I kolko su love ukrali na wall streeetu zadnjih par dana? Lako pljackat te majmune kad ni neznaju sta je I gdje je Cipar. americki dolar je nisko e da bi se manje vracalo kroz dugove a kad je Njemacka to napravila nakon prvog svjetskog onda su to zvali spekulacijom pretci ovih danasnjih lopova.

GO
goca5555
20:31 25.03.2013.

sto dalje to bolje.

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
20:56 25.03.2013.

Zato što se na tome vrte grdni novci na svjetskim burzama, stvori umjetnu krizu i uberi profit ako imaš pravun informaciju. Grčki dio Cipra je sitna riba pljuckavica, 1 mil stanovnika na pola otoka i previše banaka, savršen za ovakvee finacijske igrarije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije