Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najniži rejting

U europolitiku Angele Merkel vjeruje samo trećina Nijemaca

\'German Federal Chancellor Angela Merkel arrives for a European Union summit at the EU headquarters on January 30, 2012 in Brussels. European leaders bid to close a chapter in the debt crisis today w
AFP/PIXSELL
31.07.2012.
u 10:00

Sredinom srpnja, prema istraživanju ZDF-Politbarometra, 63 posto Nijemaca podržavalo je način na koji Merkel rješava krizu

Nijemci nisu nikada manje nego danas vjerovali u europsku politiku svoje kancelarke Angele Merkel. Samo jedna trećina Nijemaca još vjeruje da Angela Merkel donosi ispravne odluke u svezi s dužničkom krizom eurozone, pokazuje najnovije istraživanje, čime se ističe sve manja podrška domaće javnosti kancelarki, kojoj je popularnost prije stalno rasla.

Istraživanje agencije YouGov, čije je rezultate jučer objavio dnevnik Bild, pokazuje da samo 33 posto njemačkih građana podržava politiku bezuvjetnog spašavanja eura Angele Merkel, dok je 48 posto protiv njezinih stavova. To je veliki udarac kancelarki, koja će pokušati osvojiti treći mandat na saveznim izborima u jesen 2013.

Dužnička kriza eurozone kriva je što su Nijemci sve zabrinutiji za svoj novac. Istraživanje je pokazalo da 44 posto Nijemaca strahuje za svoje ušteđevine.

Sredinom srpnja, prema istraživanju ZDF-Politbarometra, 63 posto Nijemaca podržalo je način na koji Merkel rješava krizu iako je i tada većina smatrala da je kancelarka trebala bolje objasniti svoje odluke i politiku. Prema drugom istraživanju agencije Infratest-ARD, početkom srpnja 58 posto Nijemaca podržavalo je politiku Angele Merkel iako je 85 posto kazalo da očekuje još veću krizu u eurozoni.

Angela Merkel najomraženija je osoba u mediteranskim zemljama eurozone koje se bore s najgorom dužničkom krizom, i to zbog neodstupanja od žestokih mjera štednje u zamjenu za pomoć. Upravo zbog tog inzistiranja na štednji, Angeli Merkel prije je rasla popularnost kod kuće. Na pad njezine popularnosti možda je utjecalo i to što je prošloga tjedna agencija za kreditni rejting Moody's snizila svoja predviđanja za Njemačku sa stabilnog na negativno. Kreditni agenti smatraju da će paketi pomoći ugroženim zemljama, a koje najviše puni Njemačka, iscrpiti njemačko gospodarstvo.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
maraosta
20:28 31.07.2012.

europska unija je masonska globalna republika, europska unija je neokolonijalna, neofašistička, proturadnička , europska unija je tihi ubojica suverenih država i europskih naroda.unija europske države i narode gura u dužničko ropstvo.brisel je uzrok krize, a ne rješenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije