Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUŽNE PROMJENE

Treba li Crkva ukinuti celibat? Sve je manje mladića koji žele postati svećenicima

03.06.2023.
u 09:19

Izravnu vezu između svećeničke bezbračnosti i seksualnog zlostavljanja istraživači na zapadu nisu pronašli, a ne vide je ni naši sugovornici svećenici, teolozi, pa ni seksolog. Presudan je faktor, vjeruju, moć, odnosno klerikalizam

Komentara 10

JU
juma
17:20 03.06.2023.

Mladića koji žele postati svećenicima u hrvatskom nacionalnom korpusu ima sasvim dovoljno. Znam dosta mladih svećenika i ne čini mi se kako tu vlada neka velika kriza. Drugo je pitanje, jesu li svi spremni za to poslanje i ono štoo ono zahtijeva? Kod autiora članka smo vidjeli kako nije uspio doći na tu razinu, ali je ipak sa stečenim obrazovanjem našao drugi posao.

ZO
zoranos
10:01 03.06.2023.

U kratko u Crkvi postoje i Đakoni koji mogu imati obitelj i mogu 90% stvari koje mogu i svećenici - tako da ne vidim problem celibata u Crkvi. Postoje i laici, dakle jako puno je mogućnosti za one kojima je celibat problem, a žele biti aktivni u Crkvi. Ne moraju svi biti Pape, Kardinali i Svećenici!

IN
Ivan Najdek
12:05 03.06.2023.

Vrlo informativan i konstruktivan članak pa pohvala autoru. Nažalost celibat je za RK Crkvu još uvijek tema o kojoj se u Crkvi različito misli i tu i tamo govori no nije tema za otvorenu raspravu niti će to u skoroj budućnosti biti. Nemogućnost podjele sakramenata većem broju vjernika tek će u daljnjoj budućnosti primorati biskupe i papu da o toj temi otvore raspravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije