Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplave

U bujicama u Sibiru 19 ljudi poginulo, poplavljeno 10.000 domova

poplava u Sibiru
Foto: REUTERS
1/6
02.07.2019.
u 17:36

Zbog razornih kiša u istočnoj sibirskoj regiji posljednjih tjedana rijeke su se izlile iz korita te uzrokovale obilne poplave

U bujicama u ruskoj sibirskoj regiji Irkutsku broj poginulih popeo se na 19, a poplavljeno je 10.000 domova, objavile su u utorak regionalne vlasti.

Zbog razornih kiša u istočnoj sibirskoj regiji posljednjih tjedana rijeke su se izlile iz korita te uzrokovale obilne poplave.

Guverner Sergej Levčenko priopćio je da se povećao broj poginulih te da je nestalo više od 12 ljudi.

"Četiri od 17 osoba koje su nestale u poplavama pronađene su žive", navelo je ministarstvo za izvanredne situacije u izjavi koju je prenijela državna novinska agencija TASS.

Poplavljeno je gotovo 100 mjesta, objavile su regionalne vlasti.

Tisuće stanovnika do sada je evakuirano, a hospitalizirano je oko 200 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 2

MP
miroslav.petkovic.7564
17:53 02.07.2019.

Strasno toje samo na jednom mjestu velike rjeke se izlile. Tamo danima kisa pada. I ovdje u Moskvi pada tri dana. Inace priroda buji i vegetacija. Na jednom mjestu kise a na drugom przi i sve gori.Kao kod nas doli cujem dvadeset dana temper 35 gradi ili vise strava. Priroda i vrjeme se izmjenilo. Ali ovdje Rusk predsjednik kaze svi domovi koji su poplavljeni do Kolovoza ili Rujna moraju bit napravljene nove stanovnicin. Posao i mehanizacija isti stopa. Vec su na terenu gradit ce se dalje od poplavljeni podrucja. Kaze Rus pred za dva do tri mjeseca tamo je zima i sve u roku mora bit gotovo.Tako se brine za svoj narod. Vidim novine nisu nigdje navele rjeci predsjednika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije