Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO Nakon povratka jezera iz privatnog u državno vlasništvo

U Bedekovčini zimski vatrogasni kamp

01.12.2008.
u 17:30

Kako vatrogasna mladež s kontinenta ima kamp u Fažani, tako bi djeca iz priobalja mogla na jezerima u Bedekovčini imati zimski kamp. Jezera su lijepa, to je prekrasan prirodni ambijent kojem je Sljeme u blizini – kazao je mr. Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice.

Međunarodni kamp
Nakon što su jezera i zemljište iz privatnog postale državnim vlasništvom, Vatrogasna zajednica Bedekovčine predložila je da se na tom kompleksu sagradi vatrogasni kamp.

– Taj kamp može biti i međunarodni, a ako usporedimo s drugim zemljama, i one imaju kamp na kontinentu. Ideja je tu, a hoće li to biti kamp za vatrogasnu mladež, sve vatrogasce iz Hrvatske ili čak međunarodni, stvar je dogovora. Uz vatrogasni kamp na jezerima ima dovoljno mjesta i za, primjerice, ribički kamp pa bi taj cijeli kompleks dobio konačnu namjenu od koje bi svi imali koristi. Ideja se temelji i na tome da se takvi projekti financiraju i iz pretpristupnih fondova pa na natječaju može konkurirati i Hrvatska vatrogasna zajednica kao neprofitna udruga, ali i Vatrogasna zajednica Bedekovčine.

Potpora Općine i države
Za ostvarenje te ideje potrebna je i potpora Općine i državnih tijela u čijem su sada jezera vlasništvu, a onda se projekt može realizirati putem koncesije ili nekog drugog načina korištenja zemljišta u svrhu korištenja za kamp – kazao nam je predsjednik Vatrogasne zajednice Bedekovčina Željko Odak, koji je bio domaćin predsjedniku Hrvatske vatrogasne zajednice mr. Anti Sanaderu, glavnom načelniku Željku Popoviću i doživotnom počasnom predsjedniku Teodoru Frickom koji su obišli jezera.

– Sada ćemo razgovarati s državnim Fondom za privatizaciju kako bismo vidjeli njihove namjere sa zemljištem u vlasništvu tog fonda. Meni se čini najrealnije da Hrvatska vatrogasna zajednica sagradi osnovnu infrastrukturu, a svaka županijska vatrogasna zajednica sagradila bi svoj dio, slično kako u Fažani. HVZ sagradio bi i restoran, a za početak treba izvidjeti postoji li u Bedekovčini restoran, koji bi se mogao koristiti za potrebe kampa – kaže mr. Ante Sanader, predsjednik HVZ-a.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije