Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deseteročlana grupa

U Austriji razbijena radikalna islamistička skupina: Jedan član ima hrvatsko državljanstvo

Austrija policija
Max Slovencik/EXPA/Ilustracija
05.09.2023.
u 08:19

Austrijska Uprava za državnu sigurnost i obavještajne poslove navodi da su osumnjičenici vodili kampanju za terorističke skupine

Deseteročlana radikalna islamistička skupina razbijena je u Linzu, navodi austrijska Uprava za državnu sigurnost i obavještajne poslove (DSN). Riječ je o devetorici muškaraca i jednoj ženi, u dobi od 15 do 23 godine, koji su navodno bili uključeni u terorističke organizacije “Islamska država” (IS) i “Emirat Kavkaz”, piše Kroativ.

Osumnjičenici imaju državljanstva Austrije, Turske, Iraka, Ruske Federacije i Hrvatske ili su bez državljanstva, a neki imaju i kriminalni dosje. 

VEZANI ČLANCI:

Austrijska Uprava za državnu sigurnost i obavještajne poslove navodi da su osumnjičenici vodili kampanju za terorističke skupine. Također, navodno su postavili namjensku sobu za molitvu, ukrašenu zastavom IS-a

Skupina je optužena da je potaknula 19-godišnjaka koji je pisao grafite "IS" u gradu St. Pöltenu. Protiv osumnjičenih se, piše Kroativ, provodi istraga zbog sumnje na kazneno djelo kriminalno i terorističko organiziranje.

VIDEO Zabava otkrivanja spola djeteta pretvorila se u tragediju: Iza nasmiješenog para odvila se drama

Komentara 4

CH
chemica
09:53 05.09.2023.

Ima onaj jedan kojeg su i po ludnici držali jer mu zatvor nije pomogao. Da nije taj? Naš fetivi "Hrvoje" koji je toliko spaljen da ministru policije prijeti smrću! Hanuma mu izgleda kao da inspiraciju za odjeću izvlači iz afganistanskog izdanja Burde.

LE
Levanto
10:32 05.09.2023.

Nema u svitu više mafijaško-terorističkih putovnica od Hrvatske. Sve koji su prodavali treba suditi za izdaju države. Oće k....kad su svi isti.

BE
Beyonder
10:27 05.09.2023.

Policija razbila lanac ateista jer su planirali napad na ljude koji dovoljno ne vjeruju da bog ne postoji!!!Ne??moja greška!! Ipak su veliki vjernici u pitanju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije