Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

U Austriji od jučer 94 novozaraženih i 1.195 aktivno bolesnih, priprema se plan za jesen

Austrijska vlada konobarima „skinula“ maske, a Austrijancima vratila sav  sport i velike priredbe
Foto: BKA Andy Wenzel
10.07.2020.
u 13:34

Najviše novih slučajeva zaraze od ukupno 94 ima i dalje u Gornjoj Austriji (45) i Beču (34). Slijede Donja Austrija (6), Gradišće i Tirol s po tri novozaražene osobe,  te Salzburg, Koruška i Vorarlberg svaki s  jednim novim slučajem zaraze.

Prema podacima austrijskog Ministarstva unutarnjih poslova u petak prijepodne u Austriji je zabilježeno 18.709 potvrđenih zaraza koronavirusom, od čega 94 u posljednjih 24 sata. Trenutačno od Covid-19 aktivno boluje 1.195 osoba, od čega je 80 hospitalizirano, uključujući 9 u intenzivnoj njezi, što je za 3 osobe manje nego jučer u isto vrijeme.

Podaci također pokazuju da je u posljednjih 24 sata od koronavirusa ozdravilo 50 osoba, te sada ukupno ima, od početka pandemije do petka 16.808 ozdravljenih i 706 umrlih.

Najviše novih slučajeva zaraze od ukupno 94 ima i dalje u Gornjoj Austriji (45) i Beču (34). Slijede Donja Austrija (6), Gradišće i Tirol s po tri novozaražene osobe,  te Salzburg, Koruška i Vorarlberg svaki s  jednim novim slučajem zaraze. 

Prema podacima Ministarstva zdravlja  do petka je provedeno ukupno 675.000 Covid-19 testova. K tome treba dodati i Screening programe dobrovoljnog testiranja osoba koje ne pokazuju simptome zaraze, a koji su u provedbi od početka ovog tjedna. Do sada je „skenirano“ 2.744 dobrovoljaca, a 10 od njih bilo je pozitivno na koronavirus. Testiranje je provedeno u staračkim domovima, klaonicama mesa i kod osoba koje stanuju u lošim stambenim uvjetima. Od 10 pozitivnih Covid-19 slučajeva 2 su bila u klaonicama, a 8 u lošim stambenim objektima.

Kako u petak na naslovnicama izvještavaju mnogi austrijski mediji vlada čini sve kako bi izbjegla drugi val zaraze, čiji će dolazak pokušati spriječiti , između ostalog, i tzv. „korona-semaforom“, koji će od jeseni pokazivati sve najvažnije epidemiološke parametre kako bi se kroz jesen i zimu uspjelo spriječiti masovno širenje zaraze koronavirusom u narodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije