Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaboravljeni slučaj

U 15 godina nisu utvrdili gdje je tijelo Đure Šuveljaka

suveljak
Damir Špehar/Pixsell
10.11.2010.
u 19:41

Vrhovni je sud zatražio da se osobita pozornost obrati na tragove krvi pronađene u hodniku obiteljske kuće tijekom očevida

Ni poslije više od 15 godina povlačenja po sudovima i različitih obrata nije razjašnjen misteriozan nestanak Đure Šuveljaka iz Jabučete pokraj Bjelovara. Naime, Županijski sud u Bjelovaru nepravomoćnom presudom jučer je drugi put oslobodio krivnje njegova sina Predraga i suprugu Katicu optužene za njegovo ubojstvo. Đuro Šuveljak nestao je u noći 8. veljače 1995. i premda njegovo tijelo nikada nije pronađeno, sud ga je u kasnijem postupku proglasio mrtvim. Državno odvjetništvo za ubojstvo je optužilo sina i Đurinu suprugu tvrdeći da su ga te noći prema dogovoru najprije u hodniku, a zatim i u dnevnoj sobi obiteljske kuće napali tvrdim predmetima.

Prema optužnici, Predrag i Katica okrutno su ga izudarali i ubili te se potom na nepoznat način i na nepoznatu mjestu riješili tijela. Županijski ih je sud tada poslije višegodišnjeg postupka oslobodio krivnje, no Vrhovni sud odluku je poništio i postupak vratio na ponovno suđenje. Od prvostupanjskog suda zatraženo je da ponovi dokazni postupak i posebnu pozornost obrati tragovima krvi pronađenim u hodniku njihove obiteljske kuće.

Poslije dugotrajnih vještačenja sud je ponovno izrekao oslobađajuću presudu.

Obrazlažući odluku, sutkinja Sandra Hančić istaknula je da sud nije sa sigurnošću mogao ustanoviti navode iz optužnice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije