Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sječa glava

Tvrtka u dobitku, a direktor smijenjen jer Grad traži veći prihod

smjena
15.10.2010.
u 17:13

Direktoru gradskog Brod-plina Daliboru Pudiću zamjereno je što su poslovni rezultati manji od očekivanih te što se kreditno zaduživao bez odobrenja.

Odlukom Nadzornog odbora Dalibor Pudić više nije čelni čovjek gradskog poduzeća Brod-plin. Iako je u 2009. ostvario dobit, Pudiću je zamjereno da je poslovni rezultat tvrtke lošiji od očekivanog i što se u vezi s realizacijom programa plinofikacije Broda i brodskog Posavlja kreditno zaduživao bez odobrenja Gradskog vijeća i Grada koji je vlasnik te toplinarske tvrtke.

Pudićeva smjena se mogla očekivati nakon što Gradsko vijeće nije prihvatilo njegovo izvješće o Brod-plinovu poslovanju u 2009., unatoč što ta tvrtka u Hrvatskoj postiže najbolje rezultate od svih tvrtki u toplinarskoj djelatnosti i što je Pudić u toj branši bio proglašen menadžerom godine. 

– Netočno je da je poslovanje Brod-plina loše. Račun nije bio niti je u blokadi, sve obveze na vrijeme smo podmirili. U dnevnom redu sjednice rasprava o mojoj smjeni nije bila predviđena, ali je odluka uslijedila tijekom sjednice. Naravno da sam tom odlukom zatečen, ali s obzirom na stalne pritiske koje sam u zadnje vrijeme proživljavao to mi je sada svojevrsno olakšanje. Moram se od svega odmoriti, ali ću se o navodima i odluke NO-a i Skupštine tvrtke svakako očitovati - kaže dojučerašnji direktor Brod-plina Dalibor Pudić. Pudićeva smjena potvrda je nagađanja da direktori gradskih javnih poduzeća nisu u milosti gradonačelnika Mirka Duspare, koji je ujedno i jedini član skupština tih trgovačkih društava.

– Ne bih to komentirao, na bolovanju sam. Možda i mene čeka isti scenarij, ali mi je zapravo svejedno što će učiniti. Političkih mi je igara preko glave, najpreče mi je moje zdravlje – bio je kratak direktor Vodovoda Vinko Bambir.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije