Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAAG

Tužiteljstvo: Sudeći prema najavljenim aktivnostima, Šešelj je dobra zdravlja

Vojislav Šešelj
Screenshot ICTY
20.06.2014.
u 21:03

Sudsko vijeće treba postaviti uvjete koji osiguravaju da optuženi neće "ugrožavati žrtve, svjedoke ili druge osobe"

U odgovoru na nalog sudskog vijeća da se strane u postupku u Haagu, izjasne o mogućnosti da Šešelj bude privremeno pušten na slobodu, Tužiteljstvo je navelo kako ne može razmatrati to pitanje, osim napomenuti da je Žalbeno vijeće nedavno primijetilo kako "optuženi za sada nije pokazao da mu je zbog dužine suđenja, uključujući i pritvor, narušeno pravo na fer suđenje", javljaju mediji u Srbiji.

U slučaju da Šešelj bude pušten na privremenu slobodu, podsjećaju iz Tužiteljstva, sudsko vijeće treba postaviti uvjete koji osiguravaju da optuženi neće "ugrožavati žrtve, svjedoke ili druge osobe" i da će se vratiti u pritvorsku jedinicu "kada mu to Vijeće naloži". Tužiteljstvo navodi kako se iz popisa aktivnosti za koje je Šešelj naveo da će poduzimati tijekom privremene slobode "može zaključiti da je optuženi dobrog zdravlja" te da imajući u vidu dužinu pritvora optuženog i suđenja, drži kako "svi napori Haaškog tribunala trebaju biti usmjereni da presuda bude izrečena što prije".

>> Šešelj ne pristaje na uvjete Haaga o puštanju na privremenu slobodu

Komentara 5

MI
Milivoje
12:22 22.06.2014.

vidi sliku kako se uzgojio, uziva on tamo, jos mu dopustaju da se pravi vazan

TH
thekurcula
10:03 22.06.2014.

Izjava tužilaštva da je Šešelj dobrog zdravlja, kad svi znamo da je neizlečivo bolestan i da, najverovatnije, nema još puno života, tipičan je sarkazam zapadnih demokrata koji smo videli, recimo, i kad neki američki oficir objašnjava na televiziji snimke načinjenje kamerom na nosu rakete kojom je gađan neki civilni cilj protivnika (neki most, ili tako nešto), i na kojem se vidi kako neki civil za dlaku izbegava smrt, a ovaj oficir se cereka i kaže kako je ovaj na slici danas najsrećniji čovek na svetu! To ume zaista samo zapadna demokratija! Mi nemamo tih kapaciteta.

DU
Deleted user
12:14 21.06.2014.

Haha koji car, po njemu je ona narodna nit ga hebat nit ga kuci vodit:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije