Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australija

Trudnicu usmrtila jedna od najotrovnijih zmija na svijetu

Zmije/ilustracija
Foto: Patrik Maček/PIXSELL
06.02.2018.
u 15:20

Nije joj bilo spasa, a unatoč svim naporima liječnici nisu uspjeli spasiti ni nerođenu bebu

Prema pisanju ABC News-a, nesretnu trudnicu (27) s područja grada Meekatharra na zapadu Australije usmrtio je ugriz zmije u dvorištu kuće. Žena je nakon ugriza odmah zatražila pomoć svojih ukućana koji su pozvali hitnu pomoć. Kada je hitna pomoć stigla na mjesto nesreće, žena je doživjela srčani udar nakon čega su ju prevezli u bolnicu. Nije joj bilo spasa, a unatoč svim naporima liječnici nisu uspjeli spasiti ni nerođenu bebu. Trudnica je bila u veoma visokom stupnju trudnoće, u 31. tjednu

Prema stručnjaku za toksikologiju, doktoru Timothyju Jacksonu, smrt je bila ubrzana upravo zato što je 27-godišnjakinja bila trudna. - Neki zmijski ugrizi mogu imati velike posljedice na krvni tlak i mogu utjecati na bržu smrt koju možemo vidjeti na prostoru cijele Australije - istaknuo je Jackson.

Još uvijek se ne zna koja je otrovnica odgovorna za smrt mlade žene, no postoji nekoliko pretpostavki. Smatraju da ju je ugrizla smrtonosna guja (Acanthophis antarcticus) koja napada ako se osjeti ugroženom ili pak, još vjerojatnije, smeđa zmija (Pseudonaja textilis) koja je puno agresivnija i smrtonosnija. Tek nakon obdukcije moći će se utvrditi uzrok smrti.

 

Komentara 4

DU
Deleted user
15:45 06.02.2018.

zasto bi bilo vjerovatnije da ju je u zapadnoj australiji ugrizla istocna smeđa zmija?

DU
Deleted user
16:39 06.02.2018.

Dobro pa se rješili zampa, sad bi bila kriva ustaška guja !

TO
Toni70
16:08 06.02.2018.

Bosa i stala na nju jadnica !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije