Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zelena lista:

Uvedite dodatne trošarine na gazirana pića i izbacite ih iz škola

Nenad Matić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
17.12.2017.
u 07:30

Od dodatnog bi nameta trebalo financirati liječenje dijabetesa te lijekove koji nisu na listi HZZO-a, smatraju u Zelenoj listi

Dodatne trošarine na gazirana pića koje bi potom “odlazile” za zdravstvo, inicijativa je Zelene liste zbog koje su se jučer okupili pred Ministarstvom financija.

– Dok traje rat Vlade s pušačima, tražimo i da se uvedu dodatne trošarine na gazirana pića koja dokazano štete zdravlju, izazivaju niz bolesti i pretilost, a nemaju nikakav teret da pomognu zdravstvu. Dio tog novca neka ide za liječenje dijabetesa i prevenciju bolesti, a dio u fond za lijekove koji nisu na listi HZZO-a – rekao nam je mr. sc. Nenad Matić, predsjednik Zelene liste, dodajući kako zahtijevaju i da se gazirana pića izbace iz samoposlužnih aparata u školama.

Pogledajte prosvjednu akciju Stop fundamentalističkom nasilju nad ženama:

Nenad Matić
1/15

Kao alternativa u školama bi, kaže, trebali biti prirodni sokovi domaćih proizvođača.

Komentara 5

Avatar Andill51
Andill51
08:23 17.12.2017.

zašto ???

KU
kupatilo
11:35 17.12.2017.

a kakocu onda podrignut

U1
ursus_1212
10:59 17.12.2017.

Potpisujem! Gazirana pića su otrov u neodoljivom pakovanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije