Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemaju simptome

Dio migranata iz kamiona smrti pozitivan na koronu, prebačeni su u karantenu

Okučani nesreća
Foto: JVP Novska
1/4
23.03.2021.
u 15:38

Kako neslužbeno doznajemo, migranti otpušteni iz bolnice u Novoj Gradiški do isteka mjere izolacije bit će smješteni u jednom karantenskom objektu u okolici Slavonskog Broda

Trojica od jedanaest ozlijeđenih migranata koji su nakon teške prometne nesreće na autocesti A3 zbrinuti u novogradiškoj Općoj bolnici pozitivni su na koronavirus, potvrdio nam je ravnatelj bolnice dr. Josip Kolodziej. Zaraženi migranti nisu pokazivali simptome bolesti, ali standardna procedura je da se svi hospitalizirani pacijenti testiraju. S obzirom da su u nesreći zadobili samo lakše tjelesne ozljede, sva trojica su danas otpušteni iz bolnice te u skladu s uputama Stožera civilne zaštite upućeni u obveznu dvotjednu karantenu.

- U karantenski je smještaj nakon otpuštanja iz bolnice upućeno još troje lakše ozlijeđenih pacijenata, iako su njihovi testovi bili negativni. Epidemiolozi su im odredili karantenu jer su bili u istom vozilu sa zaraženima. Preostalih pet pacijenata teže je ozlijeđeno i oni do daljnjeg ostaju u bolnici – kaže dr. Kolodziej.

>> FOTO Nesreća na A3: Prevrnuo se kamion pun migranata

Okučani nesreća
1/14

Podsjetimo, u ponedjeljak oko 3 sata ujutro na autocesti A3 kod Okučana prevrnuo se kamion pun migranata. Četvorica su poginula, a više ih je ozlijeđeno. Policija je objavila kako su se u tovarnom prostoru prikolice kamiona nalazila 24 strana državljana, od kojih je 10 zadobilo teške tjelesne ozljede. Svi su zbrinuti u bolnicama u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu i Pakracu. Zdravstveno stanje dvojice najteže ozlijeđenih migranata iz novogradiške bolnice je stabilno.

- Pacijent kojemu je amputirana ruka dobro se oporavlja i nije više u kritičnom stanju. Drugi, koji se nalazi na odjelu intenzivnog liječenja, i dalje je životno ugrožen, ali stanje mu je znatno bolje nego u ponedjeljak – istaknuo je dr. Kolodziej.

Kako neslužbeno doznajemo, migranti otpušteni iz bolnice u Novoj Gradiški do isteka mjere izolacije bit će smješteni u jednom karantenskom objektu u okolici Slavonskog Broda.

>> VIDEO Četvero ljudi je poginulo u prevrtanju kamiona kod Okučana

Komentara 3

Avatar renac
renac
16:40 23.03.2021.

Treba ih vama novinarima dati u kuci i na vas teret,jer mi hi ne zelimo ovdje.

LI
liliZG
13:08 23.03.2021.

što znaš da bi u izolaciju trebali i svi koji su s njima imali kontakte, od vatrogasaca do hitnih službi i liječnika i sestara koji su ih zbrinuli kao i pacjenti na odjelima gdje su ležali... .. ili to vrijedii samo za hrvate ali ne i sirijce?

ST
stric23
17:03 23.03.2021.

... deportirajte to u 3 mp ... a prije toga im "debelo" naplatite sve usluge koje su konzumirali na račun proračuna RH....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije