Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krijumčari ljudi

Trojac uhvaćen pri prijevozu ilegalnih migranata

Privođenje osumnjičenih za napad u Uzdolju u policijsku postaju u Šibeniku
Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
01.04.2021.
u 14:11

Osnovano se sumnja da je 44-godišnji prvoosumnjičenik upravljao kombi vozilom te su u tovarnom prostoru bez sjedala, ventilacije, sigurnosnih pojaseva i prozora bili ilegalni migranti

44-godišnji hrvatski državljanin završio je u istražnom zatvoru dok je dvoje njegovih suučesnika pušteno da se brane sa slobode nakon što su uhvaćeni na petrinjskom području pri prijevozu ilegalnih migranata. Trojac je prijavljen zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 28. ožujka 2021., prema prethodnom međusobnom dogovoru i uputama nepoznatog organizatora krijumčara ljudi, a kako bi se okoristili za ukupno 1.600 eura, na nepoznatoj lokaciji preuzeli više stranih državljana, znajući da su oni nezakonito izvan graničnog prijelaza ušli u Republiku Hrvatsku. Osnovano se sumnja da je 44-godišnji prvoosumnjičenik upravljao kombi vozilom te su u tovarnom prostoru bez sjedala, ventilacije, sigurnosnih pojaseva i prozora bili ilegalni migranti. Kao suvozač u kombi vozilu bio je 47-godišnji drugoosumnjičenik, a 51-godišnja trećeosumnjičena kretala se osobnim vozilom ispred njih kao tzv. prethodnica, kako bi ih upozorila na policijske ophodnje na cesti. Osumnjičenici su, osnovano se sumnja, strane državljane prevozili u smjeru Zagreba, no policija ih je zaustavila u mjestu Brest Pokupski.

Nakon provedenog ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku sucu istrage nadležnog suda predloženo je da se protiv 44-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela što je sudac istrage prihvatio te je prvoosumnjičeniku odredio istražni zatvor. Drugoosumnjičenik i trećeosumnjičenica pušteni su da se brane sa slobode, s obzirom da je u odnosu na njih ocijenjeno kako ne postoji osnov za određivanje istražnog zatvora.

Video: Hrvatski vozač otkrio migrante u kamionu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije