Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVINA LJUDIMA

Ponudili im smještaj pa ih šest i pol godina prisiljavali da prosjače i kradu za njih

Policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
23.06.2017.
u 17:20

Sumnja se da su 30. studenog 2009. do 25. srpnja 2016. zlostavljali dvojicu oštećenika.

Dvojica muškaraca u dobi od 33 i 40 sumnjiče se za trgovinu ljudima, zbog čega je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu protiv njih pokrenulo istragu.

Sumnja se da su 30. studenog 2009. do 25. srpnja 2016. zlostavljali dvojicu oštećenika. Prvo su im ponudili smještaj, a nakon toga su ih prijetnjama i fizičkim zlostavljanjem prisilili da za njih prosjače po kućama na području Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

Osim toga, prisiljavali su ih da po kućama kradu razne predmete, a oštećenici su im morali predavati sav novac i ukradene stvari. Stalno su držani pod nadzorom, a kada su pokušali pobjeći ili otkazati poslušnost, osumnjičeni dvojac im je prijetio smrću te ih je fizički kažnjavao. Nije priopćeno kako se cijela priča razotkrila, odnosno je li netko, i ako je tko, prijavio osumnjičenike zbog držanja i zlostavljanja oštećenika.


Komentara 1

MA
majmudin
17:56 23.06.2017.

mora se upakirati...ne smiju se manjine spominjati..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije