Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malta

Hrvat sudionik istrage o višemilijunskome pranju novca

Ryan Schembri
Foto: Facebook
16.10.2014.
u 09:58

U cijeli skandal malteški su mediji umiješali i hrvatskog državljanina Igora Ulića, direktora tvrtke Foodworld d.o.o., podružnice jedne od Schembrijevih kompanija

Vodeći trgovac mesom s Malte Ryan Schembri (na slici), nestao je zajedno s obitelji nakon što su kamatari prijetili da će mu ozlijediti sina. Tražio je policijsku zaštitu nakon što je upao u ozbiljne financijske teškoće s investitorima i dobavljačima, piše The Malta Times. Riječ je o suvlasniku i direktoru Cassar and Schemri (Marketing) Ltd. privukao je mnoge poduzetnike da investiraju milijune eura u ambiciozni posao uvoza i izvoza obećavajući visoki povrat ulaganja.

Kad se suočio s problemima vraćanja novca, pomoć je zatražio od kamatara koji su mu odmah po posudbi novca zaprijetili da će, u slučaju da ne vrati novac, naškoditi njegovu sinu. Policija istražuje slučaj i traži Ryana Schembrija. Lokalni poduzetnici tvrde da investitorima duguje oko 40 milijuna eura.

Maltu je s obitelji napustio krajem rujna, izvori vjeruju da je iskoristio blagdan kada je Malta slavila 50 godina neovisnosti i da je pobjegao na Siciliju.

U cijeli skandal malteški su mediji umiješali i hrvatskog državljanina Igora Ulića, direktora tvrtke Foodworld d.o.o., podružnice jedne od Schembrijevih kompanija. U razgovoru za malteške medije Ulić je poručio kako nije umiješan u Schembrijeve mutne poslove i kako je i sam prevaren. "Ostao mi je dužan 100.000 eura za konzultantske usluge", rekao je Ulić za Times of Malta.

>> Zbog lihvarskih ugovora uhićeni istarski kamatari

>> Kukoč: Menadžer mi nije dao ništa i kamatari me

Komentara 3

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
10:32 16.10.2014.

Ryan Schembri djeluje kao pravi hrvat i sigurno je sva nevina viteška djela obavio uz Boga i domoljublje kao svoj na svome.

BF
brkonja fra brkati
10:57 16.10.2014.

Ryan Schembri izgleda kao brat našeg EU Janeza.Na prvi se pogled vidi da se radi o poštenjačini,kakvih je puna Slovenija.

WT
wtf
11:24 16.10.2014.

Ma kakvo hrvatsko porijeklo !!! Da je on hrvat , ne bi se zaduživao kod kamatara , nego bi ušao u partnerstvo s našom vladom koja je pokazala da ima sluha za visoko profitabilne poslove . A investitori bi bili zadovoljni jer im se uložena sredstva vraćaju iz državnog proračuna RH .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije