Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb

Treća je žrtva svinjske gripe 46-godišnjak koji je bio cijepljen

svinjska gripa
Arhiva VL
VL
Autor
Diana Glavina
11.01.2011.
u 14:28

Pacijent je prije četiri godine prebolio tešku legionelozu, bolovao je od dijabetesa, imao je oko 150 kilograma, a pretilost je među rizičnim faktorima za razvoj komplikacija gripe.

Četrdesetšestogodišnji muškarac treća je žrtva svinjske gripe. Umro je u Kliničkoj bolnici "Fran Mihaljević" u Zagrebu. Potvrdio nam je to ravnatelj bolnice prof. dr. Ante Beus, koji nam je rekao i to da je pacijent hospitaliziran u subotu oko 11.30, drugog  dana bolesti. Na žalost, nisu mu pomogli ni intenzivna njega ni umjetno disanje.  Pacijent je umro od akutnog respiratornog distres-sindroma, tzv. ARDS-a koji je posljedica gripe.

Pacijent je prije četiri godine prebolio tešku legionelozu,  bolovao je od  dijabetesa, imao je oko 150 kilograma, a pretilost  je  među rizičnim faktorima za razvoj  komplikacija gripe. Međutim,  na pitanje je li bio cijepljen prof. Beus nam je odgovorio:

– Da, bio je cijepljen. Cijepio se prije otprilike mjesec dana – kaže prof. Beus.

Po svemu sudeći, 46-godišnjak, treća žrtva gripe u ovoj sezoni, nije nakon cijepljenja razvio antitijela  za zaštitu od ove zarazne bolesti. O razlozima liječnici za sada uglavnom nagađaju, no moguće je da je pacijent imao nedijagnosticiranu bolest krvi.

Naime, imao je jako visoko odstupanje u  broju crvenih krvnih zrnaca  od normale,  što može upućivati na leukemiju.  A to može biti razlog što njegov imunološki sustav  nije nakon cijepljenja razvio zaštitne mehanizme od virusa gripe A H1N1 - zaključuje prof. Beus.

Ključne riječi

Komentara 26

OB
-obrisani-
15:15 11.01.2011.

hehehehehe....sto volim ove rasisticke izjave...rom...kao da nije covek,nego zivotinja....sram vas bilo....

MI
mica1111
15:22 11.01.2011.

...stvarno vas može biti stid,spominjati nacionalnost u ovakvoj vrsti bolesti je degutantno... ...sramite se...

NI
Nikahr80
08:05 12.01.2011.

Ups, bio cijepljen pa se ipak razbolio. Hm, što će naš genijalan ministar reći na to, aha da krinva je debljina, dijabetes i nedijagnosticirana leukemija, oh my god. Nadam se da će bar njegova obitelj tražiti odštetu od cijelog zavoda i ministarstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije