Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modna nagrada Ana Lendvaj

Traži se najbolja kolekcija u dvije godine

Zagreb: Juraj Zigman dobitnik je modne nagrade Ana Ledvaj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
24.02.2021.
u 18:40

Nagrada se dodjeljuje najboljoj kolekciji u protekloj godini, a o njoj odlučuju modni novinari koji aktivno prate modnu scenu, dobro je poznaju i pišu o njoj.

Svijet je u 2020. godini stao. Zastala je i moda. Ako znamo da se u svjetskim razmjerima upravo modna industrija ubraja među najpogođenije djelatnosti, jasno je koliko je štete pandemija koronavirusa nanijela hrvatskoj modi.

Odlučuju modni novinari

No, kreatori i dalje vrijedno rade, a radi i žiri Modne nagrade Ana Lendvaj. Ipak, zbog specifične situacije, kako bismo održali visoku razinu nagrade koja nosi ime velike novinarke i kolumnistice Večernjeg lista, odlučili smo da će se sljedeće nagrada dodijeliti najboljoj modnoj kolekciji u 2020. i 2021. godini.

Podsjetimo: Ana Lendvaj, likovna i modna kritičarka, zauvijek nas je napustila na današnji dan prije pet godina, a na njezinu posljednjem ispraćaju okupilo se i mnogo ljudi iz svijeta mode. Svi su oni govorili koliko je Ana svojim radom utjecala na njihove karijere, koliko je pomagala mladima. I doista upravo je Ana Lendvaj modnu kritiku ne samo uvela na stranice dnevnog tiska već je i učinila ravnopravnom s likovnom, književnom ili kazališnom kritikom. I već tada čula se ideja, prvi ju je izrekao osnivač Fashion.hr Viko Filipić, da Večernji list mora sačuvati njeno ime. I tako je osnovana Modna nagrada Ane Lendvaj, čiji principi i pravila slijede način na koji je radila sama Ana.

Nagrada se dodjeljuje najboljoj kolekciji u protekloj godini, a o njoj odlučuju modni novinari koji aktivno prate modnu scenu, dobro je poznaju i pišu o njoj.

I imena dosadašnjih dobitnika govore o kakvoj se uglednoj nagradi radi i kako je teško do nje doći. Tako su prvu nagradu, na velikoj svečanosti u MSU na kojoj je promovirala i zadnja knjiga Ane Lendvaj, dobile Nataša Mihaljčišin, Martina Vrdoljak Ranilović, a slučaj je htio da je tada nagrađena zadnja kolekcija njihova cijenjenog modnog brenda I-gle.

Već sljedeći godinu slavio je modni genijalac s Kvarnera – Juraj Zigman.

Klisab se načekao

Zbog svega što smo proživjeli tijekom prošle godine svoju su zasluženu nagradu najduže čekali Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić, modni dvojac koji stoji iza brenda Klisab. Sve je, naime, bilo odlučeno na vrijeme, ali umjesto uobičajene proljetne dodjele nagrade, oni su svoju dobili tek 3. srpnja, kada je svečana dodjela, u okviru Bipa Fashion.hr, bila moguća zbog povoljnije epidemiološke situacije i činjenice da smo mogli proslaviti u prekrasnom dvorištu zagrebačke Gliptoteke. Sada, s cijepljenjem koje je konačno počelo, nadamo se povratku u normalan život. Stoga, kreatori, sve je na vama, vašim idejama i kreativnosti. Žiri vas budno prati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije