Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
juraj zigman

Hrvatski dizajn u najpopularnijem spotu ljeta, koji je pregledalo više od 120 milijuna ljudi

Zagreb: Otvorenje prvog ZIGMAN fashion store-a
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/6
24.08.2020.
u 07:00

Riječanin surađuje s brojnim svjetskim zvijezdama, a njegova kreacija našla se i u spotu za jednu od trenutačno najpopularnijih pjesama.

Nicki Minaj, Cardi B, Megan Thee Stallion i Lizzo trenutačno su najpopularnije reperice na svijetu, a sve ih povezuje ljubav prema jednom čovjeku – hrvatskom dizajneru Jurju Zigmanu. Riječanin surađuje s brojnim svjetskim zvijezdama, a njegova kreacija našla se i u spotu za jednu od trenutačno najpopularnijih pjesama. Riječ je o megahitu WAP reperica Cardi B i Megan Thee Stallion koji na YouTubeu ima više od 120 milijuna pregleda. Sa Zigmanom smo porazgovarali o suradnji i trenutačnoj situaciji u modi za vrijeme koronakrize.

Sve se radilo u tajnosti

– S Megan smo već surađivali na njezinu pojavljivanju u popularnom HBO Max programu “Legendary” gdje je zablistala u mojoj kreaciji i od tada postoji ogroman interes za mojim radom i kod te sve uspješnije reperice. Njezini stilisti čekali su pravi trenutak i odabrali baš ovaj – kazao je dizajner, koji je jedan od malobrojnih domaćih kreatora koji ne šalje svoju odjeću američkim stilistima u nadi da će netko odabrati njegov rad, već ga sami zovu za suradnju na projektima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Congrats @theestallion and @iamcardib on #1 for #WAP 💥💥💥💥 #zigman #custom #corset #megantheestallion

A post shared by ZIGMAN (@zigman_official) on

 

Naime, već je svojim radom sudjelovao i u otvaranju BRIT Awardsa i dodjeli Grammyja, na kojima je surađivao s repericom Lizzo koja ih je prošle godine osvojila čak šest. Otkrio je da Megan nije imala posebne zahtjeve, ali i da je dio scenografije za spot izrađen u Hrvatskoj.

– Tražili su moj potpis, ali u printu bijeloga tigra. Print smo razvili i sve je izrađeno u Hrvatskoj. Čak su sve tapete u njezinoj sceni izrađene u Hrvatskoj. Moj dugogodišnji suradnik tiskara iz Varaždina Grafko Caspar otisnula je moj print koji se koristio za scenografiju i kostim. Projekt je bio izazov jer je bilo malo vremena, a u mojem poslu izuzetno je važno to što svi znaju da mogu na mene računati – kazao je Zigman i dodao da je očekivao da će pjesma biti megahit zbog velikog truda i rada koji spomenute reperice ulažu u glazbenoj industriji.

– Sve se radilo u tajnosti do trenutka kada su izašle s najavom i naravno da je internet eksplodirao. Svi su nestrpljivo iščekivali dan premijere spota i uspjeh me ne čudi. To je ipak Cardi B, megazvijezda čiji se svaki korak pretvara u zlato, ali i Megan koja je samo nekoliko mjeseci prije imala hit na prvome mjestu top-liste Billboarda. Puno se ulaže i jako puno radi u toj industriji i svaki je rezultat opravdan.

Suradnja s agencijama iz LA-a

Komentirao je i posljedice korone koje je osjetio u svojoj branši.

 

– Korona nas je sve pogodila i smatram da će biti velikih problem, modna industrija je ugrožena i posljedice se mogu osjetiti kod svih nas. Promjene su došle u sve grane modne industrije, od same prezentacije, prodaje itd. Smatram da nije sve loše i da će s promjenom doći do jačanja kreativnosti i inovacije što je modi apsolutno bilo potrebno – zaključuje kreator koji nam je otkrio i planove za budućnost:

 

– Puno je planova što u samoj prezentaciji mog brenda što u suradnji s agencijama iz Los Angelesa. Pokrećem i novi brend o kojem ću govoriti kad dođe vrijeme, ali mogu otkriti da je riječ o jednom novom tržištu kojem se dosad nisam obraćao. Dajem svoj kreativni maksimum da me sve negativno ne ometa. Moj dućan u Preradovićevoj će kao i dosad nuditi pregršt kreacija, a ja ću biti u svom ateljeu uz more i stvarati. Moramo svi biti pozitivni i sretni što možemo raditi i
 stvarati.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije