Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMIONI STOP I Molvarci za obuzdavanje divlje vožnje

Traktori i prikolice za sporu slalom vožnju teških kamiona kroz Molve

13.01.2009.
u 16:27

MOLVE - Nakon što su Kalinovčani i Đurđevčani digli glas protiv teškog kamionskog prometa na svojim ulicama, na to se pripremaju i Molvarci. Nezadovoljni što su im pretovareni kamioni šljunkom uništili tek obnovljene prometnice, narušili statiku obiteljskih kuća, a zbog brzine kojom voze naseljem ugrozili i sigurnost sudionika u prometu, najavljuju akcije za obuzdavanje brzine kamiona i uništavanja ulica. Prvo će postaviti semafor i ograničiti brzinu na 50 kilometra na sat, a previde li šoferi i ta upozorenja, načelnik Ivan Kolar najavljuje i drastičnije mjere.

- U Marijanskoj ćemo ulici naizmjence parkirati 20-ak traktora i prikolica, pa će se njome morati kao na slalomu - rekao je Kolar. Sve su to, kaže, tek vatrogasne mjere za smanjenje brzine i povećanje sigurnosti svih u prometu, ali i za zaštitu prometnica obnovljenih novcima općine i poreznih obveznika.

U obuzdavanju kamionskog prometa Kalinovčani su na dio najfrekventnijih cesta postavili ležeće policajce, ograničili brzinu i zabranili promet vikendom i noću. Đurđevčani su djelomice riješili svoj dio problema usmjeravanjem kamionskog prometa sjevernom obilaznicom, pa oni sad tutnje iza Staroga grada.

Budući da se svugdje radi o županijskim cestama, u rješavanje tog problema svi očekuju i više uplitanja ŽUC-a. (ala)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije