Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vihor smrti

Tornada u SAD odnijela 350 žrtava

Barack Obama na jugu
Foto: Reuters
1/7
30.04.2011.
u 21:14

Amerika trpi još jednu prirodnu nepogodu, drugu najsnažniju u povijesti koja je odnijela već 350 života

Završno sa subotom, drugi najsnažnji udar tornada u američkoj povijesti odnio je 350 ljudskih života i srušio preko deset tisuća domova u južnim američkim državama Mississipi, Alabama, Tennessee, Arkansas, Georgia, Virginia i Louisiana. Ukoliko se ovako nastavi, tornado bi mogao nadmašiti Katrinu koja je 2005. godine praktički srušila New Orleans. U više područja nema struje i vode, stanovnici se okupljaju u priručnim staništima sačinjenim od ostataka srušenih kuća. U državi Alabami industrija je praktički uništena jer su najveći udar tornada pretrpjela upravo gospodarski snažna područja, otoci u moru siromaštva. Tamošnja nuklearna elektrana Browns Ferry ugašena je već tjedan dana nakon udara kako bi se izbjegla katastrofa. Ukupna šteta na tom, ionako uglavnom siromašnom ruralnom području naseljenom uglavnom Afroamerikancima poput Tuscaloose u Alabami, procjenjuje sa na između dvije i pet milijardi dolara.

Ključne riječi

Komentara 36

BK
B Kosa
22:03 30.04.2011.

Sarga repa nemoj se veseliti zlu nego moli sa ameriku; Nas narod je dosta americkog kruha pojeo Kada su usljivi partizani izasli is sume nastala je glad ;Dosla hrana iz amerike ;Pisalo na vrecama ovu hranu hitno salju SAD jugoslovenskom narodu da se prebrode posljedice suse nesmije se prodati ni razmjeniti

OP
opcija
23:19 30.04.2011.

I sad kako da im vjerujemo da to nije HAARP ili neko slično američko igranje boga, prtljaju s prirodom i igraju se boga već jako duuuugo!

BO
boston
22:03 30.04.2011.

E, jadnice bijedni....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije