Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ozlijeđen supetarski vatrogasac

'Tomo se suprotstavio grupi koja je tukla sezonce: Bacali su ih, cipelarili...

Supetar
Ivo Cagalj/PIXSELL
10.06.2019.
u 09:52

DVD Supetar svojim se cjelokupnim djelovanjem uvijek zalagao za toleranciju i nenasilje i u tom je smjeru od svojeg osnutka do danas odgajao generacije svojih članova te ovim putem beskompromisno osuđuje svako nasilje na bilo kojoj osnovi, poručuju supetarski vatrogasci

Dvadesetak nasilnika u Supetru je pretuklo pet sezonskih radnika od kojih je bila i jedna djevojka. Pretučeni su se vraćali iz noćnog izlaska kada ih je grupa nasilnika zaskočila i pretukla. Od dvadeset ljudi koji su ih pretukli, policija je uhitila dvojicu. Jedan od pretučenih mladića ispričao je da su vikali: "Tko je od vas Srbin, tko je Srbin?" Onda su ih napali. Oglasili su se i supetarski vatrogasci koji su osudili napad. Među pretučenima i njihov je član Toma Domančić.

"Mi, vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar najoštrije osuđujemo fizički napad na našeg člana Tomu Domančića koji se u Supetru dogodio u nedjelju ujutro nakon nogometnog turnira Torcida kup.

Poštujući vatrogasna, kršćanska i ljudska načela humanosti, zaštite i pomoći slabijima, Tomo se suprotstavio grupi od petnaestak momaka koji su napali, bacili na pod i počeli cipelariti trojicu sezonaca iz Slavonije i djevojku iz Varaždina i na kraju završio u splitskom KBC-u s višestrukom frakturom nosne kosti.

DVD Supetar svojim se cjelokupnim djelovanjem uvijek zalagao za toleranciju i nenasilje i u tom je smjeru od svojeg osnutka do danas odgajao generacije svojih članova te ovim putem beskompromisno osuđuje svako nasilje na bilo kojoj osnovi. Vidimo iz novinskih napisa da su policijsku službenici u istraživanju ovog slučaja bili brzi i učinkoviti, a očekujemo i od Torcide da se o rečenom incidentu jasno i promptno očituje. U suprotnom ćemo biti prisiljeni preispitati svoje daljnje sudjelovanje u organizaciji supetarskog Torcida kupa.

Našem Tomi želimo brz i uspješan oporavak", stoji u objavi.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković povukla je donaciju Torcidi kupu, malonogometnom turniru koji se tradicionalno igra u Supetru. Kaže, iako sezonski radnici nisu bili napadnuti tijekom turnira, da su napadači bili sudionici ili posjetitelji Torcida kupa. Marković se oglasila preko Facebooka. 

"Ispred Grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem Gradu gdje su stradala četiri mladića i jedna djevojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome jednostavno je neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto dogodi jer netko pripada drugoj nacionalnosti ili govori nekim drugim jezikom. 
Grad Supetar oduvijek je bio i bit će tolerantan i otvoren Grad za sve koji žele doći i posjetiti naš grad, raditi i živjeti. Ono što me tješi jest da nitko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak,ostaje gorak trag jer se ovaj napad dogodio u našem gradu. 

Također, kako su napadači bili sudionici ili posjetitelji Torcida kupa (iako se napad nije se dogodio za vrijeme turnira) odlučila sam povući odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može poticati sportska događanja čini sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju. Grad Supetar uskratit će daljnje korištenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje ovoga kupa.
Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brži oporavak i apeliram na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti", napisala je gradonačelnica Supetra.

Komentara 61

AZ
Admine znaš ti dobro šta je
11:41 10.06.2019.

Orjunaši plaćeni da blate Hrvatsku . Dokaz: svastika na pojudu, prekidanje reprezentacijskih utakmica itd. itd...

AZ
Admine znaš ti dobro šta je
11:41 10.06.2019.

Orjunaši plaćeni da blate Hrvatsku . Dokaz: svastika na pojudu, prekidanje reprezentacijskih utakmica itd. itd...

JU
juma
11:08 10.06.2019.

Pretucen na mrtvo ime na semaforu Hrvat slucajni prolaznik u Zagrebu-manje vise nikom nista. Napadnuta dvojica Srba koji su brekali i provocirali ispred navijackog kluba. Teze ozljede ozljede zadobio samo Hrvat koji ih je branio. Pogledajte reakciju medija i politike u jednom i u drugom slucaju i vidjet cete veliki nesrazmjer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije