Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

Milanović izjednačava zločinca Tita s prvim hrvatskim predsjednikom

Tomislav Karamarko
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/21
14.05.2015.
u 14:26

Na pitanje što misli o rehabilitaciji Draže Mihailovića u Srbiji, rekao je kako je Draža Mihailović sa svojim četničkim pokretom počinio puno zločina

Uz 93. godišnjicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, čiji datum općina Veliko Trgovišće slavi i kao svoj Dan općine, izaslanstvo HDZ-a na čelu sa šefom stranke Tomislavom Karamarkom danas je položilo vijenac i zapalilo svijeće pokraj Tuđmanove Spomen-kuće u Velikom Trgovišću.

– Teško je opisati Tuđmanovo povijesno djelo. Bio je obnovitelj hrvatske države, prvi hrvatski predsjednik, prvi predsjednik HDZ-a koji je imao jasnu viziju kako Hrvatsku uvesti u EU i NATO – rekao je Karamarko. Na pitanje kako komentira izjavu Zorana Milanovića koji je izjednačio uloge Tita i Tuđmana te rekao "kakvi su takvi su, ali su naši", Karamarko je rekao da ova izjava dovoljno govori o Milanoviću koji izjednačava Tita kao zločinca, koji je okrvavio svoje ruke i rekao kako će prije Sava poteći prema Triglavu, nego Hrvatska biti samostalna s povijesnom ulogom osnivača neovisne Hrvatske, i prvog hrvatskog predsjednika.

Čelništvo Srbije "moralo bi se jasno izjasniti što misli o četničkom pokretu"

Karamarko je komentirao i aktualne događaje. Na pitanje što misli o rehabilitaciji Draže Mihailovića u Srbiji, rekao je kako je Draža Mihailović sa svojim četničkim pokretom počinio puno zločina te da njegova rehabilitacija nije dobra odluka. – Hrvatska se mora zalagati za dobrosusjedske odnose sa Srbijom, no njihovo čelništvo moralo bi se jasno izjasniti što misli o četničkom pokretu – rekao je Karamarko.

Na pitanje kako komentira poruke iz Bruxellesa hrvatskoj Vladi, kazao je kako Vlada svaku packu koju dobije, uvijek izvrne i nastoji je pretvoriti u svoju malu pobjedu. – Umjesto stalnih mjera štednje, treba razmišljati o tome kako povećati proizvodnju – rekao je Karamarko, dodavši kako HDZ nije za uvođenje poreza na nekretnine, a što se tiče zahtjeva udruge "Franak", u tom slučaju sve mora biti stvar dogovora između Udruge, banaka i Vlade, no moraju se jasno razlučiti slučajevi u kojima je kredit uzet za prvu nekretninu u kojoj se stanuje, od onih slučajeva gdje je kredit uzet za treću ili četvrtu nekretninu.

Cvijeće je uz Tuđmanovu bistu položilo i izaslanstvo Krapinsko-zagorske županije na čelu sa županom Željkom Kolarom i predsjednicom Skupštine Vlastom Hubicki. Na pitanje zašto nijedne godine županijska SDP-ova vlast i državni HDZ, ne mogu položiti cvijeće u isto vrijeme, Kolar je rekao da se on drži službenog protokola koji mu je poslao općinski načelnik Greblički. – Da sam pozvan u 11.30, kad će HDZ položiti cvijeće, došli bismo i mi, zašto ne – rekao je župan Kolar.

>>Rehabilitiran četnički vođa Draža Mihailović, sudac: Nismo utvrđivali je li ratni zločinac

>>Nikolićev savjetnik: Rehabilitacija Mihailovića je razlog za slavlje u regiji

>>Rehabilitiraju Dražu Mihailovića jer je smaknut bez suđenja!?

>>I notorni zločinci imaju prava

Komentara 124

GI
gismund
14:18 14.05.2015.

zašto bi se trebala oglasiti srpska vlada? pa njihov službeni sud je rehabilitirao koljača i ubojicu hrvata dražu mihajlovića! da su imali do sada što za reći mogli su zakonom zabraniti veličanje četničkih zločinaca i zločinačkog četničkog pokreta, ali nije im to na kraj pameti! prema tome, jasno je da oni podržavaju četništvo u srbiji!!!

DD
ddh
14:13 14.05.2015.

Kakva je razlika, dali je Draza Mihajlovic proglasen neosudjenjim ili ne. Ca. 80% svih Srba su na liniji Draze Mihajlovica i velike Srbije i to bez obzira na to, jel Mihajlovic oslobodjen ili nije. Karamarka bi trebali brinuti razni Pupovci, Pusici, Terselicke, Josipovici i ini u Hrvtaskoj, koji stoje skoro na istoj liniji sa Mihajlovicem i njegovim cetnickim nasljednicima, a ne sto ce reci ili ne reci srpska vlada. Trebalo bi Karamarka zabrinjavati i to, da 50 % medija u Hrvatskoj sa raznim Jutelima, Jutarnjim i Novim stoje na istoj poziciji i da ta peta kolona Mihajlovicevih sljedbenika danas potajno slavi. Treba ga zabrinuti, da danas i 80% Srba u Hrvatskoj slavi. Jedino je razlika u tome, da su to dosad cinili polutajno, a danas to cine javno.

NE
Nenadjebivi
14:23 14.05.2015.

Karamarko je pogriješio kad kaže "da se radi o unutarnjim stvarima susjedne države" jer s obzirom da su žrtve Dražinih četnika bili nesrbi tj.Muslimani i Hrvati onda se možebitna rehabilitacija tog zločinca itekako tiće Hrvatsku , Da je Draža činionio zločine nad svojim narodom onda bi se to ticalo samo Srba i Srbije. mogu samo zamisliti kakve bi reakcije stizale iz Srbije da se kod nas rehabilitira Pavelić i ustaški pokret , pa znamo kakve su neprestalne reakcije s njihove strane i dalje glede " Oluje " iako je pred Haškim sudom dokazano da je ona bila legitimna i legalna oslobodilačka operacija a naši generali koji su je vodili oslobođeni svake krivnje a Srbija bi trebala priznavati odluke Haga . I još jedna poruka Karamarku , ako Srbija rehabilitira Dražu Mihajlovića , mi sa takvom Srbijom ne bismo trebali niti mogli imati dobre odnose jer je to između ostaloga i jasna poruka nama koju valjda ne trebam posebno objašnjavati . A kakvo mišljenje o Draži ima trenutna vlast u Srbiji koju vode ljudi koji su bili istaknuti članovi Šešeljeve Radikalne stranke i samodeklarirane ponosne četničke vojvode je valjda jasno .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije