Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mornar o gladnoj djeci:

To je veliki problem, ali moje ministarstvo to ne može samostalno riješiti

Vedran Mornar
Goran Ferbezar/PIXSELL
12.11.2014.
u 14:07

Na pitanje slaže li se s premijerom da je veći problem loša hrana, nego da djeca nemaju za hranu, odgovorio je da to ne bi komentirao.

Ministarstvo obrazovanja radi na problemu djece koja si ne mogu priuštiti obrok u školi, rekao je danas ministar obrazovanja Vedran Mornar novinarima nakon aktualnog prijepodneva, tijekom kojega, je podsjetimo, premijer ustvrdio kako nema gladne djece, već samo nezdrave hrane. 

- Imenovali smo jedno povjerenstvo koje je promjenom ministra prestalo s radom jer mene kad sam preuzeo ministarstvo nitko nije o tome obavijestio. Mi smo sada to nastavili i mislim da ćemo imati neki rezultat. Naravno, u to se mora uključiti ministarstvo socijalne politike i mladih jer doista, mislim da nije na ministarstvu obrazovanja osigurati obroke djeci. Mislim da se ministarstvo socijalne politike i mladih mora uključiti – kazao je Mornar ustvrdivši kako njegovo ministarstvo može apelirati da se u cijelu priču uključi i lokalna samouprava jer i ona mora osigurati uvjete za osnovnu školu.

- U zakonskim obavezama našeg ministarstva zna se što je, to je financiranje nastavnika, ali ostalo bi trebala lokalna samouprava . Naše ministarstvo tu ne može puno. Vi znate da smo mi i ove godine ostali bez jednog dijela proračuna i to upravo u onom dijelu iz kojeg bi se nešto u tom smislu moglo poduzeti – dodao je Mornar.

Na pitanje slaže li se s premijerom da je veći problem loša hrana, nego da djeca nemaju za hranu, odgovorio je da to ne bi komentirao. 

- Mislim da je problem i jedno i drugo. Ako djeca nemaju hranu, to je doista problem i to treba riješiti. Ali ponovno upućujem na jedno drugo ministarstvo. Prema našim podacima gladne djece nažalost ima, no je li baš ministarstvo obrazovanja ministarstvo koje treba riješiti problem gladne djece, nisam siguran. Ministarstvo rješava puno puno gorućih problema, ali mislim da je ovo problem koji je veliki problem, ali koji ne možemo samostalno riješiti – zaključio je ministar obrazovanja Vedran Mornar.

>> Gladna djeca i kod nas žive iza vrata susjednog stana

Komentara 3

Avatar MK
MK
14:55 12.11.2014.

Ovo je ozbiljno - samo ne shvacam zasto to Premijer ozbiljno ne shvace?!

AJ
ajmo
14:47 12.11.2014.

Djeca su djeca i nisu kriva što su odrasli takvi kakvi jesu. Nahranite dijecu i ne politizirajte puno . I danas se siječam gdje sam jeo kod prijatelja ili susjeda i to pamtite cijeli život. I danas kad se nađem sa tim ljudima znam reči e kolko sam se puta kod tebe najeo i kak je tvoja mama dobro kuhala .

KO
Komacero
17:21 14.11.2014.

ovaj ministar prica o problemima i ko vecina ljudi koji tako govore nikada neceju problem rijesit vec ce od jednog problema napravit 10000 novih.postoje svjetske sile i kod tih sila gladuju djeca i oni to nezele rijesit,sita djeca nestvaraju kapital.postojalaa jednom grupa cikago boys koja doveli blagostanje u jednu latisko americku zemlju i znamo kako sve to zavrsilo nazalost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije