Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naglasak

Tko želi zaustaviti gradnju Trga pravde?

orsat miljenić
Patrik Macek/PIXSELL
24.08.2013.
u 13:00

Nakon pročitane prepiske između Orsata Miljenića, Centra za poslovanje i investicije energetskog sektora i ministra gospodarstva koja traje mjesecima svakom bi se nametnulo pitanje tko je ovdje lud

Slučaj koji se ispleo oko projekta Trg pravde otvara prostor za pitanje je li ova Vlada uopće sposobna pokrenuti ijedan investicijski projekt. Taman kad se stvar dovede do realizacije neko od ministarstava sjeti se tehničkim ili nekim drugim argumentom blokirati njegovu realizaciju. Ako nije problem u nesposobnosti, onda se nameće opasan zaključak da je ministrima u Vladi Zorana Milanovića važnije natjerati ‘mak na svoj konac’ nego pokrenuti gospodarstvo.

Nakon pročitane prepiske između Orsata Miljenića, Centra za poslovanje i investicije energetskog sektora i ministra gospodarstva koja traje mjesecima svakom bi se nametnulo pitanje tko je ovdje lud. Koristi se argument da se Trg pravde zaustavlja zbog stabilnosti javnih financija, iako je Ministarstvo financija još u lipnju zaključilo da će prihvatiti projekt i unatoč činjenici da se ni kuna neće trošiti na najam do 2019.

U međuvremenu, dok se ministri bave prepiskama i podmetanjima kakva su karakteristična za vrtićki uzrast, gospodarstvo odumire, a investitori su sve dalje od Hrvatske u kojoj se pravila igre mijenjaju preko noći. Blokada Trga pravde ružna je poruka svijetu kapitala da u Hrvatskoj nema sigurnosti. Čini se da je jedini projekt koji je Vlada sposobna pokrenuti naplata poreza građanima i poduzetnicima koji još nisu stavili ključ u bravu.

>> Trg pravde počinje se graditi već 2015. godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije