Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNA OD ČETVERO MRTVIH

Tko je ubijena žena? Ratna veteranka koja je snažno podržavala Trumpa

Ashli Babbit
Foto: Twitter
1/9
07.01.2021.
u 08:25

Dvoje svjedoka reklo je za CNN kako je Babbit najvjerojatnije upucana kada se pokušala popeti kroz prozor u područje koje je osiguranje blokiralo.

Četiri su osobe mrtve nakon što je rulja probila policijske blokade Kapitola u Washingtonu te upala u zgradu gdje je trebala biti potvrđena pobjeda Joea Bidena na američkim izborima.

Unutar zgrade upucana je ženska osoba koja je prevezena u bolnicu gdje je preminula zbog zadobivenih ozljeda.

Riječ je o vojnoj veteranki Ashli Babbit koja je pogođena u prsa, a njenu je smrt potvrdio i suprug. On je za lokalnu televizijsku postaju San Diega kazao kako je Babbit odradila četiri vojne ture u sklopu američkih zračnih snaga. Još nije poznato tko je upucao Babbit te se istraga nastavlja.

Suprug je kazao i da je ona snažno podržavala Trumpa te da su je svi poznavali kao veliku patriotkinju.

Dvoje svjedoka reklo je za CNN kako je Babbit najvjerojatnije upucana kada se pokušala popeti kroz prozor u područje koje je osiguranje blokiralo.

John Sullivan, jedan od očevidaca, snimio je trenutke nakon što je upucana. Babbit je ležala u lokvi krvi. Na tom je dijelu, kaže, mogao vidjeti samo ruke u kojima se nalaze pištolji.

– Kada sam to vidio, odmah sam počeo vikati: "Ljudi, oni imaju pištolje. Ne idite tamo, pucat će!" rekao je Sullivan, prenosi Daily Mail.

Babbit nije poslušala savjet i pokušala je proći.

– Onog trenutka kada se popela na prozor, upucana je u područje vrata i pala je – rekao je Sullivan.

Komentara 68

Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
09:02 07.01.2021.

Kada su rušili, palili, tukli i ubijali po ulicama SAD-a rušeći Trumpa, organizirani i vođeni demokratima, onda su prosvjednici bili demokrati u borbi za pravdu, asada su "rulja?"

DU
Deleted user
08:59 07.01.2021.

Kada su ljevičari i nikog mob mjesecima rušili, palili i pljačkali gradove i ubijali policajce - nikome nije palo na pamet da puca u te prosvjednike i da ih nazivaju teroristima. U čemu je razlika? Samo zato sto se političaru osjećaju nesigurnim?

DU
Deleted user
08:39 07.01.2021.

Rulja? Zašto taj izraz? Dok su antife diljem zemlje rušili i palili to su bili prosvjednici. Ubijena bjelkinja. Nema štete ,glavno da nije neka druga boja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije