Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠ NOVINAR IZ BRUXELLESA:

'Nezamisliva situacija, europski saveznici su šokirani, ovo izgleda kao pokušaj državnog udara'

Neredi u Washingtonu
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
06.01.2021.
u 23:25

Dosad su situacije uvijek bile obrnute. Amerika bi pozivala, Bijela kuća ili State Department, zemlje trećeg svijeta da poštuju demokratski ishod izbora u situacijama kad bi neki diktator ili autokrat osporavao rezultat demokratskih izbora

Situaciju u Washingtonu gdje su prosvjednici prekinuli zasjedanje Kongresa na kojem je trebala biti potvrđena pobjeda Joea Bidena na američkim izborima komentirao je Večernjakov novinar iz Bruxellesa Tomislav Krasnec.

"Tijekom zasjedanja prosvjednici su inspirirani Trumpovim porukama upali nasilno u zgradu i okupirali je. Bilo je i krvi i bacanja suzavca, situacija je na rubu nereda.

Iz Bruxellesa vidimo niz poruka, šokirani su, niz premijera i predsjednika pa i glavni tajnik NATO-a večeras na Twitteru šalje poruke. To je jedna koordinirana reakcija među američkim saveznicima u Europi.

Nezamisliva situacija, europski saveznici pozivaju Ameriku da poštuje demokratske standarde čiji je uzor zapravo Amerika bila u svijetu. Dosad su situacije uvijek bile obrnute. Amerika bi pozivala, Bijela kuća ili State Department, zemlje trećeg svijeta da poštuju demokratski ishod izbora u situacijama kad bi neki diktator ili autokrat osporavao rezultat demokratskih izbora. Ovdje večeras vidimo situaciju da su europski saveznici ozbiljno zabrinuti i šokirani onime što se događa u Washingtonu, a što zaista izgleda kao pokušaj državnog udara.

Trumpovi simpatizeri koji su se okupili na prosvjedu u Washingtonu upali su u zgradu američkog Kongresa ne u bilo kojem trenutku nego dok traje to zasjedanje na kojem se konačno potvrđuje izborna pobjeda Joea Bidena."

Cijeli komentar pogledajte u videu:

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Terra
Terra
23:53 06.01.2021.

Europski saveznici...ha ha ha. Misliš soroševe kučkice i lakeji.... Bolje neka brinu o svojim EU- Emiratima

DU
Deleted user
00:19 07.01.2021.

Europski saveznici? Ovi birokrati koje nitko nije birao nizašto...

DU
Deleted user
00:08 07.01.2021.

eussr u soku,ma zamisli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije