Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i službeno potvrđeno

Tko je Paul Ryan, zvijezda koju je izabrao Mitt Romney?

paul ryan,mitt romney
Reuters/PIXSELL
11.08.2012.
u 08:13

Romney i Ryan kreću na predizbornu turneju autobusima kroz četiri američke savezne države

Američki republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney službeno je objavio da je izabrao svog potpredsjednik. Bit će to Paul Ryan, kongresnik države Wisconsin. Time je Romney potvrdio sva dosadašnja nagađanja i neslužbene informacije koje su upravo Ryana isticale kao glavnog kandidata za Romneyeva 
Paul Ryan (42) kongresnik je Wisconsina, a obavlja taj posao već u sedmom mandatu. Naime, već sa 28 uspio je ući u Predstavnički dom američkog Kongresa. Mnogi ga nazivaju najutjecajnijim republikanskim političarom i prvim ekonomistom u Republikanskoj stranci.

Paul Ryan vrlo je probitačan i često je prisutan u medijima zbog svojih stajališta o ekonomskoj i fiskalnoj politici. Predsjednik je utjecajnog Odbora za proračun Predstavničkog doma. Poznat je po tome što je izradio i predstavio alternativni proračun pod nazivom “Put do prosperiteta” te nastavak u ožujku ove godine “Put do prosperiteta: Nacrt za američku obnovu” kao alternativu novom Obaminu proračunu za 2013.

Recept koji preporučuje jest rezanje poreznih stopa i pojednostavnjenje porezne politike, privatizacija Medicarea i vraćanje kontrole u savezne države te smanjenje državne potrošnje. Što se tiče poreza, predlaže da se prihodi umjesto dosadašnjih 6 stopa poreza oporezuju tek dvjema, i to od 10 i 25 posto te da se istovremeno korporativni porez sa 35 posto smanji na 25. Njegovi prijatelji imaju samo lijepe riječi za Ryana te tvrde on je samo običan dečko iz Janesvillea, Wisconin, koji se svaki vikend vraća kući ne bi li uživao u društvu svoje supruge i troje djece.

Njegova obitelj nije posebno politička, a njegovi roditelji simpatizirali su Ronalda Reagana. Na njegovu zrelost, kazao je njegov brat, utjecala je smrt oca, koji je umro od srčanog udara kada je Paul ima 16 godina. Majka je tada bila u posjetu svojoj sestri i upravo je Paul pronašao tijelo. Ryanova majka tada se vratila na fakultet ne bi li ostvarila novu karijeru. Braća su se odselila, a doselila mu se baka s Alzheimorom, o kojoj se brinuo.

Tada je čitao djela Ayn Rand te ju je često znao citirati iako tvrdi nije njen učenik. Među republikancima, ali i ostalima, vrlo je cijenjen kako zbog znanja tako i zbog fizičke kondicije. Dok boravi u Washingtonu, vrlo često spava u uredu, a katkad i kod sestre u Bethesdi. Suprugu je, pak, pronašao u demokratskoj obitelji koja je u rodu s bivšim senatorom Davidom Borenom.

Komentara 6

TR
traktorijada
09:39 11.08.2012.

pa neko mora i to biti, nadamos e da ce pobjedit, ako gledamo "demokratasa" istrazivanja onda nemaju sanse a ako gledamo republikanska istrazivanja onda ovi drugi nemaju sanse, obama je od 7,5 bilijardi$ duga za samo 3,5 godine natjerao na 16 bilijardi, ak ostane i dalje za vjerovat je da ce to biti preko 25 bilijardi$ duga, svi americki precjednici skupa nisu uspjeli napravit dug ko obama za samo 3,5 godine, a ne zaboravimo da amerika postoji od 1767 godine.

TE
teoodd
14:35 11.08.2012.

Politicari nemogu biti uspjesni predsjednici vlada,oni samo svojim slatkim jezikom uvlace narode i svjet u nevolje.Puno obecanja i onda nista.Milanovic nikad nije organizovao niti kokosinjac a sad Hrvatska ocekuje da ih on preobrazi u izobilje.Obama je sem poltike radio jedino u mjesnoj zajednici (street organiser).Romny i Rajan su obadva ekonomski strucnjaci pa Amerika ima sansu ako je zeli.U suprotnom agonijaaaa se produzuje .

LS
Ljuti Sipak sa Kacine
15:02 11.08.2012.

Rajan je fantastican izbor , mlad , pametan i dobar , ca se ono rece sa brojkan. Bez razlike ca se cuje od polsteri i vecinom liberalnog Americkog medija ovog puta obama nema nikake sanse da bi ga Ameri opet izabrali. najveci razlog za to je obamini neuspjesni pothvati prema ekonomiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije