Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vječno pitanje

Tko je pametniji, psi ili mačke?

Foto: Guido Kirchner/DPA/PIXSELL
1/2
20.06.2018.
u 14:20

Iako će se vlasnici mačaka pobuniti, čini se da su psi ipak pametniji

Vlasnici pasa i vlasnici mačaka se vrlo često nađu u raspravi koja je od te dvije životinje pametnija, ali sada smo napokon došli i do odgovora. 

Neuroznanstvenica Suzana Herculano-Houzel napravila je istraživanje i otkrila da psi imaju oko 530 milijuna neurona dok mačke imaju samo 250 milijuna. 

Iako će se vlasnici mačaka pobuniti, čini se da su psi ipak pametniji, piše Dailymail.

- ''Vjerujem da broj neurona koji životinja ima određuje bogatstvo njihovog unutarnjeg stanja i njihovu sposobnost predviđanja što će se dogoditi na temelju njihovih prijašnjih iskustava.'', objasnila je Herculano-Houzel

- ''Bez obzira što više preferiram pse, moje istraživanje je pokazalo da psi imaju sposobnost raditi puno složenije stvari sa svojim životima u odnosu na mačke.'', nastavila je Suzana. 

1/3

 

Ključne riječi

Komentara 1

IB
ibiza
17:20 20.06.2018.

definitno psi a macke su zloceste seru svuda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije