Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi preustroj

Tko je Maja Đerek? Bila je gradonačelnikova heroina, a sada je nepoželjna osoba

Ivica Puljak i Maja Đerek
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/13
14.02.2024.
u 08:17

Iz oporbe Puljka prozivaju da se prema bivšoj pročelnici ponio na identičan način kao HDZ i Mario Banožić kad je i njima stala na žulj

Maja Đerek, koja je od države zaslužila orden za hrabrost, orden za zaštitu javnog dobra, orden za službeničku savjesnost, orden za domoljublje, orden za uzornost ili kako se već sve ne zovu brojni ordeni koje dobivaju i neki koji nisu zaslužili ni drvene medalje.

Umjesto toga dobiva i otkaz i pranje ruku da je se zaposli igdje u javnoj službi. Ona, umjesto barem jednog od razvikanih ordena, dobiva stigmu nepoželjne osobe za zapošljavanje u javnom sektoru. Ovo nisam rekao ja, nego Ivica Puljak u svojoj kampanji ljeta gospodnjeg 2022. – komentar je splitskog vijećnika i predsjednika gradskog SDP-a Davora Matijevića na ukidanje radnog mjesta u Gradu Splitu na kojem je prije otkaza bila Maja Đerek s kojom Grad vodi spor pred Službeničkim sudom u Splitu, nakon što ju je gradonačelnik Ivica Puljak suspendirao. Međutim, splitski gradonačelnik nije se dao pokolebati.

Ivica Puljak i Maja Đerek
1/14

Usvojen preustroj uprave

Gradsko vijeće Splita usvojilo je novi preustroj Gradske uprave kojim je Upravni odjel za gradsku imovinu, čija pročelnica je bila Maja Đerek, podijeljen na dva nova: za imovinsko-pravne poslove i izgradnju te za stanovanje i poslovne prostore. Puljak je novi ustroj neuvjerljivo obrazlagao investicijskim ciklusom, predstojećom stanogradnjom, boljom protočnošću informacija.

– Prava istina je Maja Đerek, ovo sve činite zbog nje. Otpustili ste je jer vam nije u danom trenutku odgovarala. Vidjeli smo točno tko ste, što ste i na koji način radite svoj posao! – rekao je Tomislav Šuta (HDZ) ustvrdivši kako je preustroj nezakonit jer je trebalo prvo usvojiti rebalans proračuna.

VEZANI ČLANCI:

Davor Matijević upozorio je kako je HDZ isto kao Centar sada, ukinuo radno mjesto Maje Đerek u Državnim nekretninama.

– Nakon što se Maja Đerek na svom novom radnom mjestu zaista počela ponašati beskompromisno, Puljak se prema njoj ponio na identičan način kao i HDZ i Mario Banožić kad je i njima stala na žulj: prvo joj je uručio nezakoniti otkaz, nabio joj stigmu nepoželjne osobe za zapošljavanje i sad joj ukida radno mjesto kako se ne bi imala kamo vratiti kad je sud vrati. Isto kao i Banožić. A sud će je vratiti jer je otkaz bio nezakonit. To znamo mi, to zna javnost, a to zna i gradonačelnik kojeg nije uopće briga što radi poteze zbog kojih će Grad snositi posljedice koje ćemo platiti svi mi – kazao je Matijević.

Dobit će radno mjesto

Lidija Bekavac pozvala je Puljka neka otvoreno kaže da se preustroj radi zbog Maje Đerek.

– Recite da ste napravili ovaj ustroj radi Maje Đerek! Pokažite da ste pravi muškarac, recite otvoreno javnosti! Maja Đerek jedna je od rijetkih koja je izabrana javnim natječajem. Glorificirali ste je! Ali, nije slušala PR Centra ni gospođu Puljak i odlučili ste je se riješiti. Međutim, to niste napravili zakonito pa će se očito vratiti na posao. Zanima me na koje mjesto će se vratiti ili ćete joj ponuditi adekvatno radno mjesto – pitala je Lidija Bekavac iz HGS-a. Puljak joj je odgovorio samo da će, kad se napravi sistematizacija, Đerek dobiti radno mjesto koje joj odrede pročelnici.

VIDEO Puljak o postupku protiv Đerek

Komentara 3

LJ
ljudemisi
08:41 14.02.2024.

Buljak je prevara mandrila

Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
10:09 14.02.2024.

Eh puljak & ivosevic...🤣. srecom doleko su od mene!

TT
tttinkyyy
09:36 14.02.2024.

I Puljak i Tomašević će biti nagrađeni po zaslugama na idućim izborima. Do tada neka uživaju i polako počnu tražiti alternativna radna mjesta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije