Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najskuplji primjerak

Titov unuk Joška Broz: Djedov sat prodan na aukciji

Tito - osobne stvari (1)
Jurica Galović/PIXSELL
08.12.2011.
u 19:12

Jedan iz zbirke Titovih satova prodan je na aukciji u Švicarskoj, javljaju beogradski mediji

Joška Broz, Titov unuk i jedan od petero nasljednika, tvrdi da je nedavno jedan iz zbirke Titovih satova prodan na aukciji u Švicarskoj, javljaju beogradski mediji.

– Omiljeni sat moga djeda Patek Phillipe prodan je na aukciji kao najskuplji na svijetu – kaže i dodaje da je država dopustila da bogatstvo bude pokradeno.

Nekadašnji kustos Narodnog muzeja u Beogradu tvrdi da pitanje Titove imovine nije tako jednostavno kako ga prikazuju nasljednici i odvjetnici.

– Ti se predmeti zovu ‘'Brozova zbirka'’ jer su bili u njegovim rezidencijama, a ne zato što su bili u njegovu vlasništvu. Riječ je o darovima koje je Broz dobivao kao državnik pa su i evidentirani kao društveno vlasništvo – kaže kustos.

Ključne riječi

Komentara 45

BO
bomba
14:07 09.12.2011.

09.12.2011. u 01:42h Bartolino je napisao/la: Sreca sto Josip Broz nije dobro govorio strane jezike. A da je vladao stranim jezicima cuo bi kako ga predsjednici drugih zemalja ismijavaju. -------------------------------------- Bartolino ja nisam pobornik titoizma ali sam čovjek koji kad priča pokušava govoriti istinu. tito je tečno govorio engleski i kraljica engleske je izjavila da je voljela slušati priče koje je on pričao za posjeta engleskoj kad prođu formalni razgovori za javnost. kraljica i Elizabet Taylor su 70-tih konstatirali da je Tito izgubio dosta od englekog govora i da sve manje priča na engleskom valjda je došapo u godinepa postao zaboravan i senilan. Školovao se za vrijeme austro-ugarske i radio u beču prije rata služio carevoj vojsci i bio oženjen njemicom. Pričao je u beču hrvatski jer nijemci vole taj jezik i on je u to vrijeme bio obvezatan nastavni predmet :). Proveo je dobar dio života u SSSR-u i tamo je čak bio uposlenik njihovih obavještajnih službi. Isto je govorio Hrvatski jer to je svjetski jezik u ono doba bio. Tito je znao tri jezika Engleski njemački i ruski i zato nemoj pričati gluposti.

RB
robert.b.40
15:36 30.11.2014.

extrimisti sve znzju o titi ali sami sebi nedozvoljvaju da je to istina I njihovi djedovi su na veliko slavili malog Jozu.

RB
RH+BIH=moćnadržava
19:55 08.12.2011.

1.krvava imovina, treba to zapljeniti, 2. Da li gadafijevi prodaju i uživaju u milijardamaa ??????????????????? 3. Zapljeniti i zatvoriti sve i svakog tko ima veze s time.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije