Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najvažniji događaji

Timeline - 50 godina Večernjeg lista od sada i na Facebooku

Večernji list (1)
Foto: VL
1/6
17.09.2012.
u 09:54

Najvažniji ili barem najupečatljiviji događaji od 1. srpnja 1959. kada je objavljen prvi broj Večernjeg lista pa do 2009. godine kada je obilježeno 50 godina Večernjaka svoje su mjesto našli na vremenskoj crti

Tijekom vikenda Facebook-stranica Večernjeg lista narasla je na više od 50.000 fanova. Tim smo povodom za svoje čitatelje i fanove uredili ''timeline'', odnosno vremensku crtu. Najvažniji ili barem najupečatljiviji događaji od 1. srpnja 1959. kada je objavljen prvi broj Večernjeg lista pa do 2009. godine kada je obilježeno 50 godina Večernjaka svoje su mjesto našli na vremenskoj crti. Nju možete pregledavati klikom na pojedinu godinu s desne strane naše Facebook-stranice te se prisjetiti koji je događaj obilježio koju godinu. Tu su i događaji koji su obilježili povijest Večernjeg lista, poput prvog broja napravljenog na računalima.

Na ovaj smo način spojili desetljeća tradicije Večernjeg lista s modernom tehnologijom i Facebookom, koji je danas nezaobilazan dio naših života. Na samoj Facebook-stranici Večernjeg lista svakodnevno vas informiramo o najzanimljivijim i najvažnijim događajima objavljenima na našem portalu. Često donosimo i dodatan sadržaj koji se može vidjeti samo na Facebooku, a radi modernog novinarskog pristupa tamo objavljujemo takozvane breaking-vijesti.

Najbitniji aspekt Facebook-stranice, dakako, komunikacija je s našim čitateljima. Ostavljajući komentare i šaljući privatne poruke, možete komunicirati direktno s redakcijom i uredništvom Večernjeg lista. Tomu u prilog svjedoče brojne fotografije i priče koje su upravo s naše Facebook-stranice i na vašu inicijativu došle do šire publike.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Meggi
Meggi
10:49 17.09.2012.

50 godina! Bravo.. da ste svih 50 godina imali e-izdanje, kakva bi tek onda bila sloboda govora u komentarima. Ako nisi projugoslavenski ili prosrpski nastrojen i ako govoriš istinu, trebaš očekivati blokadu komentara. Ali ako vrijeđaš Hrvate a osobito katolike, onda ti je samo nebo granica. Čestitam večernji a nagradu očekujte od onih preko Drine. Fuj!

KR
krilnik2
18:59 17.09.2012.

Novina je ustvari pocela par godina ranije kao Vecernji vjesnik u kao konkurencija tadasnjem Narodnom listu. NBije se prodaval na kioscima, nego su je nudili kolporteri setaci povicima: "vecernji vjesnik". Uskor je Vecernji pojeo Narodni list i doslo je doo "fuzije" Vecernji (vjesnik) + (Narodni) List!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije