Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očajni roditelji

Teško bolesnoj bebi bolnica odbila nastavak liječenja

Tom Evans
Foto: Peter Byrne/Press Association/PIXSELL
24.04.2018.
u 10:50

Vrhovni sud još je u veljači presudio u korist bolnice koja je poručila kako bi daljnje liječenje Alfieja dosadašnjim tretmanom - bilo protiv njegovog interesa, a uz to je i takav tretman "besmislen" te "neljubazan i nehuman" -

Alfie Evans, 23-mjesečni dječak koji se od prosinca 2016. godine nalazi u Alder Hey bolnici u Liverpoolu s rijetkom nedijagnosticiranom neurološkom degenerativnom bolesti izgubio je pravo na liječenje u toj bolnici po odluci suda nakon što su odbijene tužbe njegovih roditelja, Toma i Kate, da bolnica nastavi s liječenjem. 

- Alfie je u ponedjeljak skinut s aparata, dobio je samo kisik. Za sada je dobro koliko to može biti - rekao je otac, Tom Evans. 

Vrhovni sud još je u veljači presudio u korist bolnice koja je poručila kako bi daljnje liječenje Alfieja dosadašnjim tretmanom - bilo protiv njegovog interesa, a uz to je i takav tretman "besmislen" te "neljubazan i nehuman" - zaključili su. 

Ova priča podigla je puno prašine pa je tako otac Tom završio kod Pape Franje gdje je molio Svetog Oca za pomoć.

Tako je Papa Franjo u ponedjeljak na Twitteru napisao: "Šaljem molitve i poruke solidarnosti prema malenom Alfieju Evansu, u nadi da će se patnje njegovih roditelja čuti i da će im odobriti nove načine liječenja". 

Papine želje možda i urode plodom jer iz Italije stižu dobre vijesti. Ministarstvo vanjskih poslova odobrilo državljanstvo malenom dječaku kako bi što prije i lakše bio premješten u bolnicu Bambino Gesu u Rimu radi nastavka liječenja.

Ključne riječi

Komentara 9

RE
reborn
12:31 24.04.2018.

Bolnica iz Liverpoola misli kako je u najboljem interesu dječaka - pustiti ga neka umre bez zdravstvene skrbi ?!? Duboko suosjećam s roditeljima i nadam se kako neće odustati od borbe za život svoga sina, a protiv doktora Mengele-a koji očigledno upravlja tom bolnicom.

VO
vorda400
12:44 24.04.2018.

Koja je to tuga na ovom svijetu totalne krajnosti jedna ekipa od gluposti više nezna kud bi sa lovom dok ostatak mora na sud da bi mu lječili dijete ma nek nas više kakav meteor pomete sa ovog planeta nismo ga zavrijedili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije