Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNA TOČKA

Tragedija na Jadranskoj magistrali: Pokupio dvoje mladih ljudi, letjeli su desetak metara

Brodarica: Automobilom naletio na dvoje pješaka koji su prevezeni u bolnicu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/17
31.07.2023.
u 21:27

Na crnoj točki u Brodarici kod Šibenika teško je ozlijeđeno dvoje mladih ljudi, pokupio ih je BMW na pješačkom prijelazu i odbacio desetak metara. Mještani Brodarice su u šoku.

Na crnoj točki Jadranske magistrale u Brodarici kod Šibenika teško je ozlijeđeno dvoje mladih ljudi, pokupio ih je automobil na pješačkom prijelazu i odbacio desetak metara. Mještani Brodarice su u šoku. Na ulazu u naselje Brodarica stvorila se velika kolona vozila. Od policajca koji nas je preusmjerio doznajemo da se oko 21 sat dogodila prometna nesreća te da ima teško ozlijeđenih osoba. 

Ozlijeđeno je dvoje mladih ljudi, navodno su Nizozemci. Riječ je o djevojci i mladiću koji, prema pretpostavkama očevidaca, nisu punoljetni. 

 

- Letjeli su u zrak, odbacio ih je metrima dalje, prestrašno - govori potresena mještanka Brodarice, naselja koje u sezoni postaje crna točka, gdje svaka kuća ima izlaz na magistralu a stvaraju se ogromni čepovi zbog sve više apartmana i objekata uz cestu. Tu je i gradska plaža Rezalište te se nažalost na ovakve ishode dugo upozorava, a o tome smo pisali i u Večernjem listu. 

Svega nekoliko stotina metara dalje je pješački prijelaz na kojem je pijani vozač pokupio dvije curice u svibnju prošle godine. Na cesti je postavljen niz reflektirajućih pješačkih prijelaza, brzina je ograničena na 50 km/h, ali duž prometnice iz sezone u sezonu niču ugostiteljski objekti, trgovine, klubovi, apartmanska naselja, trgovine, ugibališta i kiosci, a noću pješaci s mobitelima,  masovno hodaju uz cestu i po njoj pa unatoč signalizaciji i sve široj mreži kamera sigurnost nije poboljšana.  

Riječ je o mega-opasnom potezu, gdje stanovnici koji rutom svakodnevno voze iz Primoštena, Grebaštice, Žaborića, Jasenova ili Brodarice za Šibenik na posao, a riječ je o naseljima koja mu gotovo u potpunosti gravitiraju, nikad nisu sigurni kakva će im se prepreka ispriječiti. Najopasnija dionica prolazi samim središtem naselja Brodarica koje broji oko pet tisuća stanovnika s tendencijom rasta u predgrađe i pripajanje Šibenku, a problem koji egzistira već godinama jer praktički svaka kuća ima spoj na glavnu cestu u ljetnim mjesecima proteklih sezona je kulminirao. U sezoni dolazi do zagušenja jer magistrala na ovom dijelu ujedno je i gradska prometnica kroz Brodaricu s ogromnim volumenom prometa.

VEZANI ČLANCI

Komentara 14

DE
Dex
22:21 31.07.2023.

Opet idiot s malim u BMW-u koji misli kako je Schumacher

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
22:05 31.07.2023.

Strašno. Ovo ljeto mladi ginu ko divljač na cesti.

ZA
zagi101
22:29 31.07.2023.

ili BMW ili nabrijani Mercedes, uglavnom su ti auti koji kose ljude

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije