Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODVJETNIK OPTUŽEN

Terete ga da je s klijentova računa uzeo 745.000 kuna te ih trošio za plaćanje svojih dugova

Brojanje novaca
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
01.04.2022.
u 09:50

Neke od tih prijava, poput one u kojoj ga se sumnjiči za prevaru od 30 milijuna kuna, još se istražuju

Sead Tabaković (73), zagrebački odvjetnik, optužen je zloporabu povjerenja, a optužnicu je protiv njega podigao ODO Zagreb. Tereti ga se da je od 24. siječnja 2017. do 25. kolovoza 2017. u Zagrebu, kao odvjetnik bio opunomoćen da zastupa oštećenika u jednom postupku.

Tabaković je imao pisanu punomoć kojom je bio ovlašten za neograničeno raspolaganje sa sredstvima po tekućem računu oštećenika. Prema optužnici, to je iskoristio kako bi bez znanja i  ovlaštenja oštećenika, s njegovog računa podizao novac koji je zadržao za sebe i obavljao razna plaćanja svojih dugovanja i troškova svoje obitelji.

Optužen je da je žrtvu oštetio za 745.000 kuna.

Posljednjih godina protiv Tabakovića je podneseno nekoliko prijava zbog prevare. Neke od tih prijava, poput one u kojoj ga se sumnjiči za prevaru od 30 milijuna kuna, još se istražuju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije