Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Lažno se predstavili kao bankari i policijski inspektori, pa ukrali znatan novac od starca (90)

Čakovec: Policija privodi migrante nakon pružanja liječničke pomoći
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
31.03.2022.
u 13:33

Oštećeni 90-godišnjak im je, ništa ne sumnjajući, predao 34.000 kuna i 565 eura. Za to vrijeme četverooptuženi 36-godišnjak ih je čekao u automobilu.

Četvero prevaranata zaradilo je optužnicu za kazneno djelo prijevare počinjeno 16. prosinca 2021. u Čakovcu.

Okrivljenu 28-godišnjakinju se tereti da je mobitelom nazvala 90-godišnjaka i lažno se predstavila kao zaposlenica banke koja provjerava novčanice. U razgovoru s njim je saznala da u kući drži novac, pa je nakon nje 90-godišnjaka nazvala nepoznata osoba koja se lažno predstavila kao glavni policijski inspektor koji istražuje krivotvorenje novca.

Zatražio je da pripremi sav novac koji ima u kući i preda ga dvojici policijskih inspektora koji će uskoro doći k njemu. Uskoro su se pojavili 41-godišnjak i 25-godišnjak koji su pokazali lažnu policijsku značku. Oštećeni 90-godišnjak im je, ništa ne sumnjajući, predao 34.000 kuna i 565 eura. Za to vrijeme četverooptuženi 36-godišnjak ih je čekao u automobilu.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljene 28-godišnjakinje odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

VIDEO: Teška nesreća kod Požege: U sudaru triju automobila poginuo muškarac, jedna osoba u bolnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije