Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija mladih

"Tek što su građani odahnuli od harača, Obersnel uvodi novi"

obersnel
Pixsell
16.12.2010.
u 14:28

Godinama Obersnel živi na rasprodaji gradske imovine, no sada, kada kupaca više nema, odlučio je građane kazniti svojim nametom, kažu u Akciji mladih

Svoju megalomansku politiku, neodgovorno trošenje proračunskog novca i nedostatak mjera za suočavanje s krizom riječki gradonačelnik Vojko Obersnel želi povećavanjem prireza prebaciti na teret građana i još ima drskosti to nazvati samodoprinosom građana Rijeke, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Bojan Kurelić, predsjednik riječkog ogranka Akcije mladih. Ističe da će se više od 20 milijuna kuna oteti građanima Rijeke na ime nesposobnosti gradske vlasti, tromoga birokratskog sustava premreženog stranačkim podobnicima. Akcija mladih oštro se protivi takvoj politici i najavljenom povećanju prireza koji je, kažu, izravan rezultat loše politike upravljanja gradom. Akcija mladih je pri donošenju proračuna i izglasavanju rebalansa upozoravala vladajuće, kaže Kurelić, da moraju promijeniti svoj način razmišljanja i poslovanja. Gradski dug u 2009. iznosio je 20-ak milijuna kuna, u 2010. 50 milijuna, dok u 2011., za sada, iznosi 75 milijuna kuna, kažu u Akciji mladih te dodaju kako su tražili od vladajućih donošenje kriznih mjera upravljanja proračunom, u prvom redu proračunskim rashodima, njihovo revidiranje i planiranje na realnim osnovama. 

- Sada nas je taj isti Obersnel, zajedno sa svojom koalicijom, doveo u situaciju gdje su se nagomilani gubici opasno približili iznosu od 200 milijuna kuna, a najavljeno stopostotno povećanje prireza nastavak je njihova modela upravljanja gradom. Godinama Obersnel živi na rasprodaji gradske imovine, no sada kada kupaca više nema, odlučio je građane kazniti svojim nametom. Tek što su građani odahnuli od harača, eto Obersnela koji uvodi harač - kazao je B. Kurelić. Akcija mladih drži da građani ne smiju snositi teret dubioza i oštro se protive povećanju prireza. Naglašavaju da politika SDP-a na lokalnoj razini, koja je identična onoj HDZ-ovoj na državnoj razini, a koju esdepeovci zdušno kritiziraju, jasno pokazuje da između te dvije opcije treba staviti znak jednakosti, čija je zajednička osobina - nesposobnost upravljanja javnim financijama i neutaživa glas za vladanjem.

Ključne riječi

Komentara 6

KA
Karla
19:10 16.12.2010.

Nadam se da će i taj gospodin ili drug konačno biti predmet USKOKovog istraživanja,. Što je sa riječkom tržnicom i drugim njegovim aferama? Nek se dobro pročešlja HDZ ali i SDP i njihovi bivši ministri i gradonačelnici kao i drugg Mesić. Nevjerojatno što se njemu sve oprašta od onog ustaškog pjevanja u Australiji pa sve do pljačkanja INE sa njegovim prijateljom Dragičevićem. Hajde USKOK, radi malo brže!

RO
rotten
16:06 16.12.2010.

HE he pa što je tu čudno??? Vidio čovjek kako radi hrvatska vlada pa ako mogu oni može i on. I tako će to njegovi unuci plaćati a ne on tako da ga zaboli...

DU
Dudek
16:41 16.12.2010.

Taj dbeli je zlo za poreznike grada Rijeke. Samo da ga vidite u njemačkim novinama u gradu Nussu kako se smije kao poštenjačina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije