Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Talibani napali Kabul - 30 samoubojica u srcu glavnoga grada

Teške borbe i požari u središtu Kabula
AFP PHOTO
18.01.2010.
u 10:19

Jedan izvor tvrdi da se teške borbe vode u robnoj kući, u kojoj je opkoljena veća skupina napadača. Borbe se vode i u blizini predsjedničke palače te ministarstava pravosuđa i financija.

U središtu Kabula vode se ozbiljne i teške borbe protiv talibana koji su s eksplozivom oko pasa napali nekoliko iznimno važnih ciljeva. Kako javljaju agencije, između 20 i  30 napadača samoubojica napalo je predsjedničku palaču, nekoliko ministarstava i središnju banku.

Jedan izvor tvrdi da se teške borbe vode u robnoj kući, u kojoj je opkoljena veća skupina napadača. Borbe se vode i u blizini predsjedničke palače te ministarstava pravosuđa i financija. Cijelim gradom odjekuju pucnjava i eksplozije. Afganistanski časnik Amir Mohamad potvrdio je za Reuters da se najmanje deset napadača samoubojica nalazi u nekoliko vladinih institucija, bankama i prodajnim centrima. Vojska je blokirala dijelove središta grada gdje se vode najžešće borbe s napadačima.

Radi se o najtežem napadu na Kabul u posljednjih godinu dana.

- Naši su ciljevi predsjednička palača, ministarstva pravosuđa i financija te središnja  banka - izjavio je Zabibulah Mudžahid, glasnogovornik zapovjedništva talibanskih militanata u telefonskom pozivu s nepoznatog mjesta.

Jedan samoubojica uspio je aktivirati pojas s eksplozivom na ulazu u predsjedničku palaču.

Ključne riječi

Komentara 35

PJ
pIavo_jezero
15:49 18.01.2010.

za one koji ne znaju, naš je venlo sinoć izabran za predjsednika kluba ponosnih rasplodnih mužjaka VL-a, ne znam kako je došao do te funkcije sa samo dva pogotka... po meni je fer da to bude penicilin... što gluplji seljak, više dice

OB
-obrisani-
15:58 18.01.2010.

Penicilin,to sto si ti shvatio je tvoj problem,ovo su druge teme,i ne mesaj se u intimne razgovore,ovde se radi o demografskoj politici Hrvatske!A poceli o talibanima....LOL

OB
-obrisani-
15:51 18.01.2010.

pj,koliko poznajem zene neke bi i talibane prihvatile...LOL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije