Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFGANISTAN

Talibani ismijavaju Obamu: Došao si i otišao po noći, kukavico jedna

Obama u Afganistanu
REUTERS
31.03.2010.
u 17:30

Ocijenili su da se američki predsjednik ponio kao "lopov" i da je bio "isuviše uplašen da bi došao danju".

Talibani su počeli ismijavati Baracka Obamu zbog njegova nenajavljenog noćnog posjeta Afganistanu, javlja Reuters. Naime, ocijenili su da se američki predsjednik ponio kao "lopov" i da je bio "isuviše uplašen da bi došao danju". "Američki je predsjednik potvrdio da njegova vojna strategija, slanje dodatnih 30.000 vojnika i njegova promidžba za jačanjem morala nisi napravili pomak", navodi se u priopćenju postavljenom na internetskoj stranici.

"Mudžahedini su dodatno stjerali neprijatelja u kut, u toj mjeri da on (Obama) sada ne može doći u posjet Afganistanu danju. On dolazi noću i žuri se vratiti po mraku, ponašajući se kao lopov", dodaje se u priopćenju.

Za svoga noćnog šestosatnog posjeta Obama je obavio polusatni razgovor s afganistanskim predsjednikom Karzaijem i obratio se američkim vojnicima u bazi u Bagramu. Tom prilikom kazao je da su talibani stjerani u kut, ali da su oni i njihovi saveznici iz Al-Qaide odlučni neprijatelji.

Ovu Obaminu izjavu talibani su protumačili kao američko prihvaćanje činjenice da se oni "odlučno bore s nepokolebljivom upornošću".

Ključne riječi

Komentara 22

OB
-obrisani-
02:55 01.04.2010.

Svasta................................................Dobro je poznato da talibana po danu nigdje nema.Aktivni su vecinom nocu.........Dakle Obama je dosao u najopasnije vrijeme.................

Avatar trunchbull
trunchbull
07:34 01.04.2010.

Potpis za donji komentar.

OB
-obrisani-
19:50 31.03.2010.

Dok Karzaj ne smije iz Kabula, talibani ne smiju iz pećina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije