Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nelojalna konkurencija

Taksisti u Slavonskom Brodu prijete blokadom prometa

taxi
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
22.06.2015.
u 18:00

Kap koja je prelila čašu bila je najavljeni dolazak Taxi Cammea u Brodsko-posavsku županiju putem franšize.

Zbog niza problema s kojima se susreću, nezadovoljni taksi prijevoznici u Slavonskom Brodu najavili su mogućnost poduzimanja raznih akcija, pa i blokadu prometa. Kap koja je prelila čašu bila je, kažu, najavljeni dolazak Taxi Cammea u Brodsko-posavsku županiju putem franšize.

Najveći privatni taksi prijevoznik u Hrvatskoj, navodno, ulazi u partnerstvo s "Dobrom vilom", što bi u konačnici moglo dovesti do povećanja ionako velikog broja vozila i vozača. Šuška se i kako će Cammeo cijenu vožnje od 5 km srušiti s 20 na 15 ili čak 13 kuna, u što se domaći taksisti ne mogu uklopiti. Oni stoga strahuju kako bi im taj oblik suradnje mogao donijeti negativne posljedice.

"U gradu je već registrirano 25 obrtnika"

- U gradu je već registrirano 25 obrtnika koji se bave taksi prijevozom, a izdano je čak 70 koncesija. Kada se toj hiperprodukciji pridoda nelojalna konkurencija i rad na crno, jasno je kako na tržištu vlada potpuni nered i kako je taksistima onemogućeno normalno i slobodno obavljanje djelatnosti – kažu predsjednica brodskog Udruženja obrtnika Anka Šakić.

Taksisti su stoga odlučni u stavu kako će, ukoliko uskoro ne dođe do zadovoljavajućeg dogovora s Gradom kao davateljem koncesije, periodično javno izražavati svoje nezadovoljstvo. Činit će to jednosatnim prekidima rada, vožnjom u koloni svih taksista i trubljenjem sve do konačnog rješenja problema.

>>'Ušli smo u taksi i taksist nam je naplatio za kilometar vožnje 100 kuna!?'

>>Kako varaju turiste: Za kilometar vožnje lažnjaci traže i 300 kuna

Komentara 3

KE
kerbi
21:19 22.06.2015.

U to se ovima u Zagrebu pokazalo kao odlična taktika. Nakon toga su ih zamrzili 90% stanovnika i još i danas se oporavljaju od posljedica te divne i velelebne taktike.

WE
Walter_Ego
22:39 22.06.2015.

Oprobana taktika,Cameo može vozit jeftinije jer će mu oprostit desetak milijunčeka poreza a sitni obrtnici nek režu tanje šnite kruha....počnite odmah tražit dodatni posel...nema borbe protiv rogatih

VR
Vojislav_Radakovic
22:20 22.06.2015.

Prosvjeduju protiv konkurencije... ZG deja vu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije