Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U VATIKANU

Tajanstvena zapljena dokumenata u vatikanskom vrhu

Foto: REMO CASILLI/REUTERS/PIXSELL
01.10.2019.
u 20:33

Zapljenu koja je provedena u utorak naredili su glavni tužitelj vatikanskog suda Gian Piero Milan i njegov pomoćnik Alessandro Diddi koji su prethodno obavijestili čelnike ustanova u kojima je izvršen pretres.

Pravosuđe Svete Stolice u utorak je zaplijenilo "dokumente i elektroničke uređaje" u uredima državnog tajništva i Ureda za financijsko informiranje (financijska policija), priopćila je Sveta Stolica.ž

Zapljena se događa nakon dojava upućenih početkom ljeta u vezi s "prošlim financijskim operacijama", navodi se u priopćenju, u kojemu se ne otkriva o kakvim je točno operacijama riječ.

Državno tajništvo, tijelo vlasti Katoličke crkve, usko surađuje s papom Franjom.

Ured za financijsko informiranje (AIF) koji ima sjedište nedaleko od rezidencije Svetog Oca, jedno je od tijela za suzbijanje pranja novca koje je nastojalo obračunati se s mutnim operacijama papinske banke (IOR) koja je prije bila upletena u skandale.

Zapljenu koja je provedena u utorak naredili su glavni tužitelj vatikanskog suda Gian Piero Milan i njegov pomoćnik Alessandro Diddi koji su prethodno obavijestili čelnike ustanova u kojima je izvršen pretres.

Dojave su sudu prenijeli vatikanska banka i Ured glavnog revizora zadužen za računovodstvenu i financijsku kontrolu vatikanskih računa.

 

Komentara 2

Avatar neidemdalje
neidemdalje
23:47 01.10.2019.

u ovom kukolju nema žita...

MM
Marljivi mrav
21:09 01.10.2019.

U svakom žitu ima kukolja. A u svakoj vladi ima tajna služba. To je sve normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije