Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
referendum

Švicarci glasovali protiv zabrane potpomognute eutanazije

klinika Dignitas
Reuters
Autori: sve/vlm, nam/vlm
15.05.2011.
u 21:39

Glasovali su i protiv zabrane potpomognute eutanazije stranim državljanima

U Zürichu je potpomognuta eutanazija za strance i dalje legalna, odlučeno je referendumom, prenosi portal BNO News. Čak 78,4 posto glasača glasovalo je protiv zabrane, što znači da će strani državljani i dalje, nakon jedne godine boravka u ovoj državi, moći zatražiti potpomognutu eutanaziju u ovom kantonu.

Prema podacima klinike Dignitas na njihovim listama čekanja bilo je i troje Hrvata, no oni svoj život ipak tamo nisu završili.

Švicarci su odbacili i nacionalnu zabranu potpomognute eutanazije koju su predložile konzervativne stranke, i to većinom od 84,48 posto glasova.

Prema Švicarskom zakonu legalno je pomoći osobi da izvrši samoubojstvo samo ako pomagač nema koristi od smrti, a godišnje u Zürichu oko 200 ljudi počini samoubojstvo na ovaj način.

Ključne riječi

Komentara 17

AL
alapača
23:17 15.05.2011.

pametni ljudi.

HA
Hamiclar
23:28 15.05.2011.

bezbožni ljudi.

Avatar Mile Jerković
Mile Jerković
23:40 15.05.2011.

Pametni i humani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije