Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RICHARD BUCCI

Svećenik zgrozio javnost: 'Pobačaj je gori. Pedofilija bar nikog ne ubija'

12.02.2020.
u 11:51

Pritom se pozvao na 2000 godina učenja Katoličke crkve, pa je objavio popis 44 imena političara koji podržavaju pravo na pobačaj te im je zabranio da se pričeste u njegovoj župi, budu kumovi na krizmi ili da čitaju Sveto pismo tijekom sprovoda.

Svećenik Richard Bucci (72) s Rhode Islanda izazvao je gnjev ljudi diljem svijeta kad je usporedio pobačaj s pedofilijom te ustvrdio kako je pobačaj gori. 

– Pobačaj je gori od pedofilije. Pedofilija ne ubija nikoga, a pobačaj ubija. Više djece ubijeno je pobačajem nego što ih je bilo žrtava pedofilije – rekao je Bucci lokalnoj televizijskoj postaji.

Pritom se pozvao  na 2000 godina učenja Katoličke crkve, pa je objavio popis 44 imena političara koji podržavaju pravo na pobačaj te im je zabranio da se pričeste u njegovoj župi, budu kumovi na krizmi ili da čitaju Sveto pismo tijekom sprovoda. 

 

Demokratski senator Adam Satchell kazao je da je doznao da je njegovo ime na popisu i zabrinut je što je nedavno dobio molbu svoje nećakinje da joj bude kum na krizmi. 

– Moja žena bila je uzbuđena. Ovo je trebalo biti njezino prvo kumče, a sad ne možemo to biti – kazao je Satchell za lokalne medije. 

Demokratska zastupnica u skupštini Rhode Islanda Carol Hagan McEntee navela je kako je Bucci zatražio od nje da napusti sprovod člana obitelji i zabranio joj da drži govor na sprovodu. 

Hagan McEntee predložila je, naime, Zakon prema kojem se produljuje vrijeme zastare za slučajeve seksualnog zlostavljanja djece. Nju je na taj zakon potaknula činjenica što je njezina sestra bila žrtva zlostavljanja. Naime, njezina starija sestra bila je jedna od ključnih svjedokinja u slučaju zlostavljanja djece od bivšeg svećenika crkve u kojoj danas radi Bucci. 

Hagan McEntee dodala je da se ''gnusni zločin koji je Buccijev prethodnik počinio nad mojom sestrom" ne može uspoređivati "s time što Bucci vjeruje da sam pogriješila glasajući za zakon''.

– Apsurdno je govoriti da pedofilija nikoga ne ubija. Očito je da ovaj svećenik ne razumije što govori. Pedofili žrtvama otimaju djetinjstvo i dušu. Uništavaju im živote. Preporučujem Bucciju da se sastane sa žrtvama i posluša njihova svjedočanstva – poručila je, prenosi Guardian. 
 

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
12:22 12.02.2020.

ovo jasno pokazuje koliko štetan može biti autoritet koji ne razumije o čemu govori. Za ovakve izjave trebao bi biti kažnjen, ne znam kako, najbolje bi bilo da ga udalje iz službe.

LJ
ljeto90
12:55 12.02.2020.

Zato idu u siromašne zemlje i tamo se iživljavaju na siromašnoj djeci????

DO
domolub
12:28 12.02.2020.

treba njeg poslat k pederu pardon pedofilu pa da ga dobro al ono Muski zjebe pa dal će i onda tako govorit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije