Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAĐANI SU BIJESNI

Sve ih je više na našim ulicama: Evo što s romobilima rade u SAD-u

Električni romobili postali su u Zagrebu vrlo popularno prijevozno sredstvo
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
02.07.2019.
u 11:25

Bijesni zbog sve većeg broja romobila i drugih električnih prijevoznih sredstava građani su se odlučili na drastične poteze.

Popularnost električnih romobila sve je veća u svijetu, a sve ih je više i na našim ulicama. Vlasti velikih europskih gradova odlučile su riješiti nered koji je nastao prekomjernom upotrebom ovih električnih prijevoznih sredstava.

Poduzetnici su iskoristili priliku pa se romobili mogu iznajmiti kako bi se ljudi lakše kretali ulicama, no zbog velikog broja korisnika dolazilo je do ugrožavanja pješaka budući da se kreću nogostupom.

Tako u Parizu žele zabraniti njihovo korištenje na nogostupima jer je, kako je nedavno javio BBC, lani zabilježeno tristotinjak nezgoda.

Električni romobili postali su u Zagrebu vrlo popularno prijevozno sredstvo
1/8

Vlasti Lisabona će kažnjavati one koji ostave svoje romobile na nogostupima i ostalim javnim površinama.

S druge strane ''Velike bare'' problem električnih romobila rješavaju na sasvim drukčiji način. Bijesni zbog sve većeg broja romobila i drugih električnih prijevoznih sredstava građani su se odlučili na drastične poteze. 

Tako Oregonian javlja da su iz rijeke Willamette u Portlandu nedavno izvukli čak 50 električnih romobila. Romobili su otkriveni slučajno, tijekom vježbe ronjenja. Policija je pozvala građane da ne bacaju električne skutere u rijeku zbog zagađenja koje prijeti iz njihovih baterija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bird Graveyard (@birdgraveyard) on

Stanovnici Los Angelesa imaju drugi pristup rješavanju ovog problema. Romobile koje pronađu na ulici zakapaju u pijesku kako ih građani ne bi mogli pronaći i iznajmiti. Neki se pak odlučuju premazati ih fekalijama.

Da je mržnja stvarno velika, dokazuje i Instagram profil na kojem se redovno objavljuju svi mogući načini uništavanja skutera. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bird Graveyard (@birdgraveyard) on

Ključne riječi

Komentara 11

YI
yoca iz amsterdama
12:36 02.07.2019.

Nije ni kod nas ništa bolje. Monstrumi na biciklima misle da je nogostup njihov, voze kao divljaci....

Avatar Klint
Klint
14:02 02.07.2019.

Nitko ne kažnjava bicikliste na nogostupu, a oni su opasniji od romobila. Ili primjer Jaruna gdje je nekadašnja staza za rolere i bicikliste pretvorena u stazu za pješake i rolere, a neki biciklisti se i dalje voze po njoj iako su biciklisti dobili svoju posebnu stazu, i nitko ih ne kontroliira niti kažnjava. Kako to! Kao i sve drugo u Banana državi.

DD
dobar.d
12:47 02.07.2019.

Neprestano objašnjavam da romobilima nije mjesto na nogostupima, jer da jest onda bi se nogostupi zvali romobilostupi ili biciklostupi...Kao što je zabranjeno biciklima se voziti po nogostupima tako bi moralo biti zabranjeno i romobilima. Električni romobili su iz mnogo razloga gluparija, odnosno ako se netko želi rekreirati na način da stoji na romobilu i izvodi vratolomije za to postoje poligoni, a da bi kupio električni romobil koji je u stanju ići 60 km/h (i tako svom vlasniku osigurati pravi užitak) potencijalni vlasnik za takvu stvar mora izdvojiti 22 000 kuna, a onda takvu stvar mora i registrirati, a onda treba takvu stvar odnijeti na poligon i tamo je upotrebljavati jer je nigdje drugdje ne smiješ upotrebljavati niti po sadašnjim zakonima. A starčeki koji ne mogu hodati pa im treba romobil, oni nek ga upotrebljavaju i na nogostupu, ali s limitiranom brzinom od 5 km/h, a ne 15 ili 20 km/h jer su i te male brzine još uvijek prebrze za vožnju po nogostupu. Tako da pomama za električnim romobilima znači da oni koji su izdvojili od 2200 do 3200 kuna za tu igračku, nisu dva puta razmislili za što izdvajaju taj novac, jer da jesu uštedjeli bi nekoliko tisuća u vjetar bačenih kuna. Ali to je umijeće trgovanja, prodati ljudima atraktivnu i beskorisnu stvar. Zato uvijek prije kupovine atraktivnih i beskorisnih stvari nazvati Milana Tarota i pitati ga za savjet...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije